O kompaniji
25
Iskustva
3
Plate
Poslovi
Smart Apartment Data logo

Smart Apartment Data

Oceni kompaniju

Iskustva

Arhiva | Intervju
09.09.2020
Negativno iskustvo

Software Projects Manager

Odbio/la ponudu

Intervju veoma lak

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Kompanija vrti remote oglase za pozicije koje ne postoje, kako bi procesom intervjuisanja dobijali kroz tehnicke zadatke resenja za svoje real time probleme. Npr. Ako ste developer, spremite se na leranje do poslednjeg kruga u kome vam CEO nudi pare za poslednji krug selekcije, a para nekako nikada ne bude Ako ste PM spremite se na najludji intervju proces u zivotu - nakon prezentacije koju cete poslati na temu kako planirate projekte u Jiri - dobicete info kako je razgovor sa CEO poslednji krug, ali onda sledi iznenadjenje - poslednji krug traje 3 dana i zasniva se na tome da vi zajedno sa drugim kandidatima za poziciju sedite i gledate prezentacije o njihovoj firmi, onda radite testove znanja na tu temu, i zajedno im pomazete da rese svoje real time probleme, npr kroz project redesign proposal ili slicno. Zali Boze provedenog vremena, prijavljujte ovakve prevarante koji iskoriscavaju ovaj narod.
Korisno? 24

Odgovor kompanije

Hello, we apologize for the difficulty we have caused with regards to the process of our application as well as any misunderstandings. We have changed this for the better and moreover, applicants are told of the process at the onset of the initial interview to set proper expectations. We thank you for your aid in helping us to do better.
Korisno? 3
Arhiva | Intervju
22.08.2020
Negativno iskustvo

Frontend Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Najpre 15 minuta razgovora sa HR-om, zatim zadatak koji sam radio nedelju dana. Nakon toga 15 minuta razgovora sa direktorom, gde mi je ponudio 50$ za naredni zadatak (izgleda da ne nudi svima isto, ili su vec pri kraju budzeta :-) ), za koji je takodje rok bio nedelju dana. Za oba zadatka akcenat je na dizajnu i kvalitetu koda, s tim sto sam prvi zadatak radio na svom racunaru i u pitanju je bila implementacija RxJS state management-a + servis kao mediator za razmenu dogadjaja izmedju Angular komponenata, a drugi zadatak je trebalo da uradim na njihovom projektu na GitHub-u, da zamenim Google mape sa nekom drugom bibliotekom za mape i da redizajniram i refaktorisem postojeci kod. Nisam zeleo da nastavim dalje jer nisam video smisao da opet demonstriram nesto sto sam vec pokazao u okviru prvog zadatka. I meni isto izgleda da koriste proces selekcije za rad na njihovim projektima. Takodje, velika je razlika izmedju vremena koji oni utrose na intervju i vremena koje utrosi kandidat radeci na zadacima. Inace, ono sto mi je direktor rekao tokom intervjua sa njim je da se radi preko agencije, nemaju svoje predstavnistvo kod nas i da vec imaju neke developere u Beogradu koji rade za njih. Rekao je takodje i da je radno vreme prilicno fleksibilno i koliko sam shvatio, sve se mozemo dogovoriti, ali meni licno to sve nije delovalo toliko ubedjivo.
Korisno? 18

Odgovor kompanije

We appreciate and value your feedback. We would like to assure you that this is a genuine job offer and that we are paying those who take our assessment as it requires a few hours of effort. Moving forward, we are going to make our assessments generic and post the answer with it. Thank you for helping us to do better.
Korisno? 3
Arhiva | Intervju
20.08.2020

Senior Back-End

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

U prvom krugu je kratak razgovor sa HR-om nakon kojeg ti šalju zadatak. Zaista jednostavne stvari, da napraviš sam neku laganu arhitekturu i primeniš Auth0 biblioteku za autorizaciju za 7 dana. Posle toga imaš razgovor sa CEO-om firme koji te 15 minuta hvali kako si dobro uradio, dobro pričaš engleski i tu ti kaže kako ćeš ipak imati još jedan krug koji će ti platiti 100$. U tom poslednjem krugu pričaš sa šefom obuke sa Filipina koji ti priča o kompaniji, kako zarađuju lovu, kako izgleda proces prikupljanja podataka. Cela ta priča traje 2 sata i onda se uključuje CEO sa pitanjem kako bi skinuo 100.000 web stranica (on bi ti dao URL-ove) za sat vremena. Ja koji sam bio u šoku nisam ni imao trenutak da razmislim, a i svakako je to problemsko pitanje za čije rešavanje je potrebno mnogo istraživanja i testiranja algoritama. Deluje mi da žele da pronađu nekoga ko će im dati dobru ideju za rešenje njihovih trenutnih problema. Kako taj poslednji ciklus traje dva dana, odmah posle sastanka sam javio da odustajem jer ne želim da izmišljam toplu vodu za drugog, a i ne deluje mi da poštuju vremenske zone iako kažu.
Korisno? 19
Arhiva | Intervju
07.08.2020
Negativno iskustvo

Senior .NET Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvi krug sa HR. Drugi krug kreiranje rest api (neke basic stvari). Treci krug sa direktorom, limunada razgovor uz koje pitanje, mahom on prica kako si super odradio zadatak i kako ce te zaposliti posle cetvrtog kruga. Cetvrti krug - ovde vlasnik obecava da ce isplatiti 100$ bez obzira na to da li se odluce za tebe ili ne (naravno ukoliko se zadatak resi). Uz prilozen zadatak, traze i broj tekuceg racuna na koji ce navodno uplatiti 100$ jer je proces selekcije dugacak i jer si stigao do kraja. Nakon uspesno odradjenog cetvrtog kruga, uspesno resenog problema, nista od 100$ i nista od feedbacka. Takodje mislim da ova firma trazi od kandidata da im rese neke probleme koje imaju na projektu, jer uz prilozen zadatak traze i video prezentaciju resenja i obrazlozenje - nesto kao tutorijal za to sto ste kreirali.
Korisno? 21

Odgovor kompanije

Thank you for the feedback, we assure you that this is a genuine job posting. Moving forward, the assessments will be more generic and the solution will be included as well. Know that your feedback is helping us improve our process.
Korisno? 3
Arhiva | Intervju
27.07.2020
Negativno iskustvo

Senior .NET developer

Bez ponude za posao

Intervju težak

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Mislim da nas ova komapnija iskoriscava i kroz proces selekcije im odradjujemo delove projekta besplatno. Bolje da njihove oglase ignorisete.

Pitanja sa intervjua

  • Ceo projekat u .NET-u vezan za REST servise.
Korisno? 21