TeleTrader d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije TeleTrader d.o.o.

ASP.NET Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju težak
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Prva faza je prošla ok. Nekoliko teorijsko / praktičnih pitanja, i 2 zadatka. U principu, očekivano. Druga faza je bila tehnički intervju, koji nisam prošao. Propitivala su me 3 ispitivača (zaposlenih), 2 ženske i jedna muška osoba. Dođu sa pitanjima (imaju ih na nekom spisku) i onda te propituju. Jedna od ženskih osoba je poprilično nervozna, jer je imala neka posla, pa je stalno odlazila i dolazila. Muškarac ok. Korektan. Druga ženska osoba, gotovo da ne veruje da nisam znao neka prosta pitanja iz struktura podataka, što je sasvim očekivano, jer to nisam ni spremao. Mislim da je situacija purple squirell. Dakle kandidat sa najviše znanja, za najmanje novca. Mislim da je okruženje osuđivački nastrojeno. Ne bih želeo da radim ovde.
Pitanja sa intervjua
 • Objasni razliku između apstraktne klase i interfejsa.

utisak sa intervjua postavljen: 25.01.2019.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Web Developer - ASP.NET

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju težak
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 1 nedelju
Kako je izgledao proces
Poslat mi je email-om inicijalan test. U okviru testa je bio projekat kodiran u ASP.NET-u. Zatim, bilo je potrebno odgovoriti na najmanje 3 od 6 pitanja vezana za klase i metode tog projekta (da li su ispravne, da li su mogle profesionalnije da se implementiraju, da li su uopšte potrebne...) Meni, lično, je bio problem primena metode MemberwiseClone (); Pri tome su 3 pitanja (ne)posredno vezana za primenu tog metoda, pa ako nije shvaćena suština primene tog metoda u tom projektu, onda na sva tri pitanja kandidat neće moci da odgovori tačno. Po mom mišljenju to su teška pitanja za kandidata koji treba da ide na praksu, a na praksu najčešće idu oni koji jos uvek nisu imali radnog iskustva, odnosno tek su završili školovanje.Dakle, vrlo je mala verovatnoća da su se susreli sa metodom MemberwiseClone() (i metodama kojih ima ko zna koliko) i još manja da su je uspešno primenili bilo gde. Dok sa druge strane, ako su kandidati bas inteligentni ili su baš dobro upoznati sa C# (a takvima ne treba praksa, takvi sigurno rade) verovatno će se snaći brzo i sa tek upoznatim metodama.

utisak sa intervjua postavljen: 15.11.2018.

Software Developer C++

Miloš S., Beograd
prihvatio/la ponudu
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Proces selekcije se sastoji od tri kruga. Prvi krug je pisani test, nakon kojeg sledi tehnički intervju, a potom i razgovor sa menadžerom.

utisak sa intervjua postavljen: 09.10.2018.

System operations - IT support

Zeljko M., Beograd
prihvatio/la ponudu
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Proces selekcije se sastojao iz nekoliko krugova. Prvo sam radio test poznavanja informacionih tehnologija (AD, IIS, DNS itd.). Zatim sam imao razgovor sa šefom IT tima. I na kraju sam imao razgovor sa direktorom kancelarije u Beogradu.

utisak sa intervjua postavljen: 21.06.2018.

Junior QA Analyst

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
prihvatio/la ponudu
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Pohađala sam kurs manuelnog testiranja kod organizacije TeleTrader u saradnji sa Agencijom za IT specijalizaciju. Odmah nakon završetka kursa sam se prijavila za posao i sam proces selekcije je trajao ovako: prvo sam imala intervju sa QA Team lead-om, zatim test provere znanja nakon čega su usledili intervjui sa HR menadžerom i izvršnim direktorom (CEO) kompanije.
Pitanja sa intervjua
 • What is the difference between a beta version and a release version of a software?

utisak sa intervjua postavljen: 07.06.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Ko smo mi?

TeleTrader je austrijska softverska kompanija osnovana 1995. godine u Beču. Sa razvojem poslovanja 1997. godine osniva se ćerka kompanije u Beogradu i do danas razvojni tim broji preko 80 stalno zaposlenih. Aktivan je u preko 17 zemalja širom sveta. Jedan je od vodećih distributera berzanskih podataka, tehnologije i web rešenja na svetskom tržištu kapitala.

Obezbeđuje finansijske informacije iz celog sveta institucijama poput: banaka, brokerskih kuća, berzi, finansijskih portala i medija.

Na kojim projektima radimo?

Kontinuirano radimo na unapređenju sopstvenih WEB, desktop i mobillnih aplikacija koje služe za praćenje i analizu berzanskog trgovanja na svim svetskim finansijskim tržištima. Aplikacije raspolažu sa velikim brojem funkcionalnosti i vesti u realnom vremenu koje su neophodne privatnim i profesionalnim investitorima za donošenje investicionih odluka.

Razvijamo Web bazirane finansijske portale, XML web servise, berzanske igrice, Java, Flash i HTML 5 aplikacije kao i Web rešenja po meri korisnika.

Koje tehnologije i alate koristimo?

C++ - OOP - C# - JAVA - ASP.NET - JavaScript - JQuery - Ajax - HTML - CSS - XML React - Angular - Umbraco (CMS) - Kentico (CMS) - XSTL - iOS Development tools - Ruby - Visual Studio - STL - Boost - Windows server - Mrežni protokoli - Skripting jezici - SQL Relacione baze.

Koje proizvode nudimo?

Razvili smo proizvode koji su postavili mnoge svetske standarde. U pitanju su:

Web aplikacije

 • Web bazirani finansijski portali, XML web servisi, berzanske igrice, HTML5 aplikacije, razvoj Web rešenja po meri korisnika

Finansijske softverske aplikacije za praćenje  i analizu trgovanja na svetskim berzama

 • TeleTrader Workstation – desktop aplikacija
 • TeleTrader WebStation – web aplikacija
 • TeleTrader Mobile – aplikacija za mobilne uređaje

Distribucija sirovih podataka

 • Istorijski podaci i vremenske serije
 • Vesti na mnogobrojnim svetskim jezicima
 • Analitički izveštaji i preporuke
 • Profili kompanija i fundamentalni podaci
 • Investicioni fondovi: kvote, fundamentalni podaci i racio pokazatelji
 • Isporuka podataka putem Web servisa, Push APIs i File export

Kolike su plate?

Početna plata se kreće od 600 - 800 eur. Iskusniji programeri imaju platu veću od 1.000 eur. U zavisnosti od angažovanja na projektima i zasluženog rada dajemo bonuse tokom godine, ali i na kraju svake godine.

Šta nudimo zaposlenima?

Fleksibilno radno vreme, prijatno radno okruženje u centru Beograda, profesionalnog fizioterapeuta (masaže i vežbe), privatno zdravstveno osiguranje, interne edukacije, redovna druženja van firme i još mnogo toga drugog.

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Stručna praksa - iOS Developer

Beograd

Poznavanje objektno orijentisanih programskih tehnika. Znanja koja spadaju u opštu informatičku (IT) kulturu. Izraženu želju da nauče kako se razvija iOS aplikacija... (pročitaj oglas)

Software Developer .NET/C# - Od stručne prakse do zaposlenja

Beograd

Sposobnost za timski i individualni rad. Odgovornost i posvećenost radu. Temeljnost. Motivisanost za dalje učenje i usavršavanje... (pročitaj oglas)

Software Developer C++ - Letnja stručna praksa i jesenje zaposlenje

Beograd

Ukoliko ste student završne godine IT smera ili ste diplomirani IT-evac sa ili bez iskustva pozivamo vas na stručno usavršavanje od mesec dana i/ili zaposlenje u renomiranoj austrijskoj kompaniji TeleTrader... (pročitaj oglas)

Web Developer - ASP.NET

Beograd

Ukoliko ste student završne godine IT smera ili ste diplomirali, pozivamo vas da se prijavite na letnju praksu za poziciju “Web Developer ASP.NET” tokom koje ćete imati mogućnost da se upoznate sa radom naše kompanije, projektima, vrednostima... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
TELETRADER
Adresa
Bulevar Vojvode Mišića 39a, Beograd-Savski Venac
Datum osnivanja
27.03.1997.
PIB
100834811
Matični broj
17160427
Poslovni naziv
PREDUZEĆE ZA IZRADU KOMPJUTERSKIH PROGRAMA TELETRADER DOO BEOGRAD (SAVSKI VENAC
Delatnost kompanije
6201 Računarsko Programiranje
Pravna forma
Društvo sa Ograničenom Odgovornošću
Zakonski zastupnici
Saša Marinković - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kuda nas vode nove tehnologije? (iz ugla HR menadžera)

Svakodnevno slušamo kako smo zakoračili u 4. industrijsku revoluciju koja će iz korena promeniti naše živote. Šta to znači sa aspekta tržišta rada?

Nove tehnologije će nam doneti nova zanimanja, ali i odneti neka stara.

Da li znamo koja zanimanja  će nestati, a koja nastati? Postoje istraživanja koja pokazuju da će nestajati ona zanimanja koja se mogu lako automatizovati, a da će nastajati zanimanja bazirana na spoju različitih znanja i veština koja se ne mogu automatizovati. Možda ste primetili, izostavljeno je imenovanje zanimanja ali sa namerom. Ključ novih zanimanja leži u sposobnosti da prepoznate svoje potencijale i da ih razvijate. Kada razvijete znanja i veštine u oblastima koja vas najviše interesuju uz obavezno poznavanje i praćenje novih tehnologija veoma lako ćete se prepoznati u novim zanimanjima, pa zato nije toliko važno kako će se ona zvati.

Kako se tehnološke promene odražavaju na kompanijske potrebe za novim kadrovima?

IT kompanije imaju više nego ikad potrebu za kandidatima koji su samostalni u radu, snalažljivi, timski orijentisani, proaktivni, ali i motivisani za kontinuiranu edukaciju.

Analiza CV-a se manje orijentiše na formalno obrazovanje, a više na celokupno obrazovanje i primenu znanja i veština na nekim realnim projektima.

Poruka budućim kandidatima

Postavite se prema svom ličnom i profesionalnom razvoju na isti način kao kompanija koja želi da se otvori i pozicionira na tržištu.

Ukoliko želite da nastavimo sa ovom temom i pišemo o tome kako i na koji način možete izgraditi svoj lični brend lajkujte ovaj tekst i sledi nastavak.

Olivera Bugarinović, HR menadžer, TeleTrader

Copyright © 2019 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Novo na IT Insajderu - pitanja sa intervjua x
Uspešno
Neuspešno urađena operacija