O kompaniji
28
Iskustva
6
Plate
2
Poslovi
Telesign d.o.o. logo

Telesign d.o.o.

4.7
23.12.2022.

Hakaton za srednjoškolce: FONIS & Telesign

Helloworld

I dalje smo pod utiskom sa programerskog takmičenja za srednjoškolce koje je organizovala studentska organizacija FONIS na Fakultetu organizacionih nauka u prvoj polovini decembra. Hteli smo da podelimo sa vama uspešno realizovan Hakaton na kom je 40 mladih takmičara podeljenih u 10 timova imalo 24 časa da odgovore na temu ,,Kreirati softversko rešenje koje će korisnicima podići svest o nasilju na internetu i pomoći u njegovom rešavanju’’. Svi timovi su prezentovali svoja rešenja i bilo je interesantno videti koliko su svi bili predani zadatku i koliko zrelo pristupaju samoj temi koja je sve veći izazov današnjice.

Puni entuzijazma i motivacije, borili su se za svoj tim i za svoju ideju do samog kraja. Verujemo da je svako ulaganje u mlade zapravo ulaganje u budućnost i zadovoljstvo nam je bilo da budemo deo ovakvog događaja gde su srednjoškolci imali priliku da steknu novo iskustvo, upoznaju vršnjake sličnih interesovanja i razviju timski duh.

U ulozi mentora našla se naša koleginica Tamara Đorđević, Software Engineering Manager, koja je svojim znanjem i iskustvom pružila podršku takmičarima tokom samog rada. Deo žirija činio je naš kolega Milan Erić, Senior Software Engineering Manager, koji je pomogao da se donese odluka za prva tri mesta koja su bila nagrađena. U procesu odlučivanja nijanse su bile presudne jer su svi timovi uspešno odgovorili na zadatu temu. Tim koji je nagrađen prvim mestom osmislio je rešenje u vidu sajta koji bi bio dostupan roditeljima i deci, žrtvama digitalnog nasilja, gde bi mogli da dobiju savet psihologa.

Biće nam zadovoljstvo da ponovo učestvujemo u sličnim inicijativama koje su u skladu sa Telesign vrednostima.

Posetite profil kompanije Telesign d.o.o.

Galerija