O kompaniji
28
Iskustva
6
Plate
1
Poslovi
Telesign d.o.o. logo

Telesign d.o.o.

4.7
26.12.2022.

S01, E03: Retrospektiva 2022. godine

Helloworld

Već je prošlo godinu dana od prvog teksta koji smo napisali i odluke koju smo doneli da ćemo periodično sa vama deliti rezultate i uspehe na koje smo najponosniji.

Sigurni smo da ste do sada imali prilike da se upoznate sa nama i čime se sve bavimo, koje proizvode razvijamo i uz pomoć kojih tehnologija. Ukoliko vam možda nedostaje neka informacija o nama, više možete pročitati u nekom od prethodnih tekstova koje smo objavili na HelloWorldu i Infostudu ili direktno na našem sajtu.

Godina 2022. donela nam je brojne ostvarene i premašene ciljeve, važne pouke koje smo izvukli i pomogla nam je da postavimo prioritete za narednu, 2023. godinu.

Čime smo se sve bavili?

Pored zapošljavanja, ove godine učestvovali smo na konferencijama i hakatonima, organizovali smo letnju praksu i prvi Women in Data Science meetup, osvojili nagradu za najbolji program priznanja za zaposlene, snimili kompanijski video (uskoro izlazi, ne brinite), podržali rad studentskih organizacija i još mnogo drugih aktivnosti.

Pa hajde da krenemo redom.

1. Nakon pauze od skoro dve godine zbog epidemiološke situacije, vratili smo se organizaciji letnje prakse, za naše Engineering i Data Science timove. Ove godine, kroz dvomesečni program prošlo je sedam studenata. Studenti su radili na realnim projektima, uz pomoć mentora i tima, a skoro svi su nastavili i sa nama započeli svoju profesionalnu karijeru. Ne možemo biti srećniji!

2. Zaposlili smo prvu osobu sa invaliditetom koja se u novembru pridružila našem timu. Započeli smo i saradnju sa Forumom mladih sa invaliditetom uz čiju stručnu pomoć smo organizovali treninge za naše menadžere i članove people tima. Cilj treninga bio je da naučimo više o upotrebi inkluzivnog jezika, da unapredimo veštine intervjuisanja, kao i da osobama sa invaliditetom, kada postanu naše kolege, olakšamo proces onboardinga.

3. U oktobru smo u saradnji sa Heapspaceom organizovali prvi Women in Data Science meetup na kojem su naše koleginice iz Data Science tima podelile svoje uvide i odgovarale na pitanja o značaju žena u Data Scienceu. Novembar nam je doneo učešće na Heapconu, na kojem smo bili zlatni pokrovitelj i na kojem smo predstavili kompaniju, otvorene pozicije i uživali u ponovnoj, uživo organizovanoj konferenciji. Takođe, u novembru su naši zaposleni imali priliku da nekoliko sati svog vremena posvete volontiranju i učestvuju u nekoj od aktivnosti koje smo sproveli sa Forumom mladih sa invaliditetom, udruženjem SOS dečija sela i Svratištem za decu Novi Beograd. U decembru smo kao glavni pokrovitelj učestvovali na Hakatonu za srednjoškolce na kojem smo ih u saradnji sa našim kolegama iz inženjeringa podržali i usmeravali u predstavljanju rešenja na temu ‘’Kako podići svest o nasilju na internetu i kako ga sprečiti’’.

4. Na Emppleu, Employer Branding festivalu, osvojili smo nagradu u kategoriji Najbolji program priznanja za zaposlene. Ponosniji ne možemo biti!

Balans između privatnog i poslovnog života nam je kao što znate jako važan, a benefiti su nam ostali slični kao što ste imali priliku da pročitate u prethodnim tekstovima. I dalje, svaki zaposleni bira jedan od tri modela rada (1.Fully remote, 2.Office first, 3.Hybrid), i tu ništa ne planiramo da menjamo. Letu se posebno radujemo, kada počinju Summer Fridays i kada petkom radimo četiri sata. Dodatno, ove godine odlučili smo da poslednja nedelja decembra bude neradna, kako bi svi zaposleni imali više vremena za sebe i svoje najbliže.

Volimo da istražujemo i uvodimo nove benefite, a novina je da su deca naših zaposlenih sada uključena u naše privatno zdravstveno osiguranje, i sve je naravno u potpunosti pokriveno od strane kompanije.

Nastavljamo da rastemo, tu se ništa nije promenilo, a prve pozicije za 2023.godinu smo već otvorili. Ukoliko želiš da nam se pridružiš i postaneš deo našeg tima, sve informacije se nalaze na našem sajtu.

Šta nas sve očekuje sledeće godine i šta smo vam sve pripremili, saznaćete u nekom od sledećih tekstova ili na našim LinkedIn profilima. Do sledećeg teksta, People tim Telesigna želi vam da u zdravlju, miru i blagostanju provedete predstojeće praznike sa svojim porodicama i najbližima.

Posetite profil kompanije Telesign d.o.o.

Galerija