O kompaniji
44
Iskustva
11
Plate
Poslovi
Vivify Ideas logo

Vivify Ideas

4.3
20.10.2021.

Živim u Banjaluci, radim u Novom Sadu (2. deo)

Helloworld

Živeti u jednom gradu a raditi u sasvim drugom u našoj kompaniji postaje normalnost. Već smo zagrebali ovu temu pišući o tome kako je naš (relativno) novi kolega Stefan Kajkut organizovao svoj rad iz Banjaluke, kako je došao do naše kompanije, i kakvi su njegovi prvi utisci.

A kako izgleda rad iz Banjaluke kada je u pitanju dugogodišnji kolega, sa nama je podelio Zoran Zlokapa.Koliko godina radiš u Vivify Ideas?

Čini mi se od 2014, davno je bilo.

Kako si došao do ovog posla i kako je izgledao tvoj karijerni put u ovoj kompaniji?

Znao sam Gorana (Goran Prijić, suosnivač Vivify Ideas i CEO) prije nego je nastao Vivify Ideas . Pozvao me jer im je trebala pomoć na jednom projektu koji je trebao trajati tri mjeseca. Na kraju je klijent produžio saradnju na tri godine a ja sam ostao u Vivify Ideas do danas.

Kako si se organizovao dok radiš iz Banjaluke?

Pokušao sam sa raznim open office varijantama, ali mi najviše prija mir u kući. Toliko sam se navikao na to da bih teško mogao da se zamislim u kancelariji.

Koliko često dolaziš u Novi Sad?

Prije korone sam dolazio često jer sam radio i kao predavač na Vivify Academy. Dolazio sam kad god je trebalo biti na nekom bitnom sastanku, tim bildingu ili kompanijskom slavlju i druženju.

Šta te je toliko dugo zadržalo u Vivify Ideas? Zar ne bi bilo lakše da radiš u nekoj bližoj kompaniji?

Zadržali su me projekti i međuljudski odnosi. Projekti jer imam priliku da pravim zanimljive stvari, učim i razvijam se kao developer. Međuljudski odnosi jer se Vivify u stvari brine o sreći svojih zaposlenih. Firme u Banjaluci su tek od nedavno počele o tome razmišljaju.

Koji su nedostaci ovakvog načina rada?

Za mene ne postoje nikakvi nedostaci. Remote rad je nezgodan juniorima koji imaju problema sa disciplinom, ali jednom kad se to savlada, mislim da je najbolji način rada.

Od skora naš tim u Banjaluci se proširio. Da li si se upoznao i povezao sa novim kolegama iz svog grada?

Nisam stigao, ali planiram da organizujem uskoro tim bilding za banjalučku ekipu.

Koje benefite za zaposlene u Vivify Ideas smatraš najkorisnijim?

Kultura firme u kojoj se podstiče učenje i razvoj, definitivno!

Author: Blaženka Radojčin digital marketing manager at Vivify Ideas

Posetite profil kompanije Vivify Ideas.

Galerija