Kontakt

Adresa Ignjata Pavlasa 2, 21000 Novi Sad
PIB 108383012
MB 20988452
Zaposlenih < 20
Predstavništvo Ignjata Pavlasa 2, 21000 Novi Sad
Uporedi kompanije

Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

O kompaniji

Njihov proizvod je Facility Pro 5, namenjen za bezgotovinska plaćanja. Za klijente dizajniraju uređaje za plaćanja (terminale) kao i backend softver za upravljanje istim. FP5 klijenti su univerziteti ili industrijski klijenti, kao što su Daimler, Rabobank, ING bank, Miele, European Patent Office, Ministarstvo turizma, javni transporti itd… 

Kao kompanija, saklupili su IT profesionalce i pružili im dobre uslove rada i samim tim i mogućnost da klijentima ponude najbolja moguća rešenja i inovacije. Uzajamno poverenje, poštovanje i razumevanje između kompanije i klijenata je temelj na kojem grade njihovu kompaniju. Član su United Nations Global Compact inicijative (http://www.unglobalcompact.org). 

Sedište kompanije je u Harlemu u Holandiji, a kancelarija u Srbiji nalazi se u Novom Sadu. Ximedes je osnovan još 1998. godine da bi 2014. godine otvorili i kćerku firmu u Novom Sadu. Sve ukupno broje oko 100 zaposlenih, dok kancelarija u Novom Sadu zapošljava 20 ljudi, s tim da je planiran rast.  

Osnovna kultura kompanije – privatni život i porodica zaposlenih su na prvom mestu. Nema multi level menadžementa. 

U suštini to je jedan vid “opuštenog“ razgovora, uglavnom mimo prostorja firme, u nekom obližnjem kafiću ili restoranu. Nove kolege upoznajemo u neformalnom okruženju i atmosferi. Tada o poslu ne govorimo mnogo, važno je upoznati se privatno. Razgovor se prvenstveno svodi na predstavljanje firme i projekata sa naše strane, te uslova koje nudimo i predstavljanje kandidata sa druge strane. Odnosno, već u tom “prvom krugu” smo veoma otvoreni i mi, gde jasno kažemo šta je nama važno i to pokušavamo dobiti i od kandidata. Tek nakon toga, ukoliko pristane, se potencijalni kolega poziva u prostorije firme (ili online zbog novonastale situacije izazvane pandemijom COV-SARS 19 virusa) na tehnički deo sa kolegama koje proveravaju i ocenjuju nivo senioriteta.  


Veoma nam je važno da novi zaposleni ne poremeti tim, da ne unese neki nemir, te da se dobro uklopi u našu već dobro razrađenu “mašineriju”. U najvećoj meri se oslanjamo na odgovornost pojedinaca. Autonomnost u radu ovde je veća nego u većini drugih IT kompanija, a to zahteva ogromno poverenje u svakog člana tima ponaosob, kao i veliko međusobno poverenje.

Iskustva o radu i sa intervjua (4)

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Intervju · 09.02.2022.

QA Analyst

Pozitivno iskustvo

Odbio/la ponudu

Intervju lak

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Uvodni HR intervju: Veoma prijatan razgovor u opustenoj atmosferi. Predstavljanje firme, benefita koje nudi, radnih uslova i sl. Kompaktan tim u NS, dok je veci deo u Holandiji. Tehnicki intervju: Korektan razgovor sa dvojicom senior developera. Uglavnom prolazak kroz dosadasnje radno iskustvo, alate i tehnologije, pristup testiranju itd.

0
Intervju · 09.02.2022.

Software developer

Pozitivno iskustvo

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Proces selekcije je kratak i jasan, poprilično mi se dopalo, kratak intervju sa menadžmentom u prijateljskoj atmosferi(kafić) i nakon toga ako je sve uredu dobijete poziv za tehnicki intervju. Imate jedan tehnicki intervju koji traje oko sat vremena i dobijete jasna i konkretna tehnička pitanja i par dana nakon toga ako...

Pitanja sa intervjua
  • Razlika izmedju JRE i JDK
  • Šta su indexi u bazi podataka
0
Arhiva | Iskustvo · 04.02.2020.

Software Engineer

Opšti utisak

5
Preporučuje
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine
Pozitivno

Mogućnost napredovanja, pozitivna radna atmosfera, sjajni mentori. Mnoštvo beneficija i kompetentan menadžment je sjajan.

Zamerke

Za sad ih nema..

0
Arhiva | Iskustvo · 04.02.2020.

Softver developer

Opšti utisak

5
Preporučuje
Potvrđen Linkedin identitet
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine
Pozitivno

Dinamično okruženje, zanimljivi projekti, super kolektiv.

0

Podaci

Poslovni naziv XIMEDES DOO NOVI SAD
Delatnost kompanije 6201 Računarsko programiranje
Pravna forma Društvo sa ograničenom odgovornošću
Adresa Ignjata Pavlasa 2, Novi Sad
Datum osnivanja 27.01.2014.
PIB 108383012
MB 20988452
Zakonski zastupnici
Miloš Milanović - Direktor
Marco Buursema - Direktor

Podaci sa sajta Agencije za privredne registre

Plate

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

2000

Software Developer 1 plata

MIN
2000
PROSEK
2000
MEDIJANA
2000
MAX
2000

Prosečna neto plata

2200

Software Engineer 1 plata

MIN
2200
PROSEK
2200
MEDIJANA
2200
MAX
2200