Ximedes logo

Ximedes

Ximedes je kompanija iz Holandije, bavi se razvojem softvera za korporativne klijente, ali takođe razvijaju i sopstvene proizvode koje dizajniraju i prodaju.Njihovi najveći klijenti su iz sektora finansija i javnog saobraćaja, odnosno banke i transportne organizacije, a kompanija zajedno sa njima rešava poslovne probleme koristeći najnovija tehnička rešenja.

Kontakt

Ignjata Pavlasa 2, 21000 Novi Sad

About us

Njihov proizvod je Facility Pro 5, namenjen za bezgotovinska plaćanja. Za klijente dizajniraju uređaje za plaćanja (terminale) kao i backend softver za upravljanje istim. FP5 klijenti su univerziteti ili industrijski klijenti, kao što su Daimler, Rabobank, ING bank, Miele, European Patent Office, Ministarstvo turizma, javni transporti itd… 

Kao kompanija, saklupili su IT profesionalce i pružili im dobre uslove rada i samim tim i mogućnost da klijentima ponude najbolja moguća rešenja i inovacije. Uzajamno poverenje, poštovanje i razumevanje između kompanije i klijenata je temelj na kojem grade njihovu kompaniju. Član su United Nations Global Compact inicijative (http://www.unglobalcompact.org). 

Sedište kompanije je u Harlemu u Holandiji, a kancelarija u Srbiji nalazi se u Novom Sadu. Ximedes je osnovan još 1998. godine da bi 2014. godine otvorili i kćerku firmu u Novom Sadu. Sve ukupno broje oko 100 zaposlenih, dok kancelarija u Novom Sadu zapošljava 20 ljudi, s tim da je planiran rast.  

Osnovna kultura kompanije – privatni život i porodica zaposlenih su na prvom mestu. Nema multi level menadžementa. 

U suštini to je jedan vid “opuštenog“ razgovora, uglavnom mimo prostorja firme, u nekom obližnjem kafiću ili restoranu. Nove kolege upoznajemo u neformalnom okruženju i atmosferi. Tada o poslu ne govorimo mnogo, važno je upoznati se privatno. Razgovor se prvenstveno svodi na predstavljanje firme i projekata sa naše strane, te uslova koje nudimo i predstavljanje kandidata sa druge strane. Odnosno, već u tom “prvom krugu” smo veoma otvoreni i mi, gde jasno kažemo šta je nama važno i to pokušavamo dobiti i od kandidata. Tek nakon toga, ukoliko pristane, se potencijalni kolega poziva u prostorije firme (ili online zbog novonastale situacije izazvane pandemijom COV-SARS 19 virusa) na tehnički deo sa kolegama koje proveravaju i ocenjuju nivo senioriteta.  


Veoma nam je važno da novi zaposleni ne poremeti tim, da ne unese neki nemir, te da se dobro uklopi u našu već dobro razrađenu “mašineriju”. U najvećoj meri se oslanjamo na odgovornost pojedinaca. Autonomnost u radu ovde je veća nego u većini drugih IT kompanija, a to zahteva ogromno poverenje u svakog člana tima ponaosob, kao i veliko međusobno poverenje.

Benefits

Work from home

Trebutno je zbog novonastale sitacije omogućen rad od kuće.

Awards, bonuses, gifts

Postoji evaluacija zaposlenih gde se odlučuje o povišicama a takodje firma često šalje sitne poklone zaposlenima.

Work equipment provided

Svi zaposleni dobijaju opremu najnovije generacije. Zaposleni mogu da biraju operativni sistem na kojem će obavljati posao.

Private health insurance

Obezbedjen je Premium paket privatnog zdravstvenog osiguranja koji pokriva mnoge peglede, lečenja, laboratorijske analize itd.

Flexible working hours

Radno vreme traje 7 sati, stim što je početak moguć ranije ili kasnije i shodno tome i završetak radnog vremena nije odredjen fiksno.

Education, professional development

Za edukaciju se izdvaja prilično veliki budžet za svakog zaposlenog godišnje, bez obaveze korišćenja edukativnih treninga i seminara.

Food and drinks

U kancelarijama je obezbedjen veliki izbor voća, napitaka, grickalica....

Sport and fitness

Svi zaposleni imaju plaćen FitPass ili drugi vid sportskih aktivnosti ukoliko ne žele FitPass ili ukoliko njihova disciplna nije pokrivena istim.

Trainings, courses, conferences

U sklopu budžeta koji zaposleni imaju za edukaciju, zaposleni mogu da biraju i konferencije i obuke iz oblasti koja ih zanima.

Gold parking card

Obezbedjene zlatne parking kartice koje podrazumevaju parkiranje u svim zonama neograničeno.

Our stories

Jobs

Reviews

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Iskustvo · 04.02.2020.
5

Softver developer

Preporučujem
Pozitivno

Dinamično okruženje, zanimljivi projekti, super kolektiv.

Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
0

Ove informaciju su mi korisne

Iskustvo · 04.02.2020.
5

Software Engineer

Preporučujem
Pozitivno

Mogućnost napredovanja, pozitivna radna atmosfera, sjajni mentori. Mnoštvo beneficija i kompetentan menadžment je sjajan.

Zamerke

Za sad ih nema..

Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
0

Ove informaciju su mi korisne

Salaries

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

2200

Software Engineer 1 plata

MIN
2200
PROSEK
2200
MEDIJANA
2200
MAX
2200

APR