O kompaniji
14
Iskustva
5
Plate
1
Poslovi
SEE Digital d.o.o. logo

SEE Digital d.o.o.

2.3
08.04.2022.

Negovanje kulture internog unapređenja zaposlenih u SEE Digital (ex sTECH)-u

Helloworld

Za više informacija posetite profil kompanije sTECH! 

Interno unapređenje zaposlenih predstavlja jedan od najboljih načina stvaranja pravih, uspešnih lidera. Prema Linkedin-ovom izveštaju pod nazivom Global Talent Trends, zaposleni u kompanijama koje zapošljavaju i promovišu više internih kandidata ostaju za čak 41% duže od radnika u kompanijama sa nižim stopama internog promovisanja. Takođe, preko 69% zaposlenih oseća veću povezanost sa kompanijom ukoliko su cenjeni na svom radnom mestu. Stoga, interne promocije pokazuju da kompanija ceni naporan rad i da je spremna da ga nagradi, što direktno utiče na nivo zadovoljstva zaposlenih. U SEE Digital-u neguje se kultura internog unapređenja zaposlenih koji su pokazali posebnu posvećenost svom poslu i kompaniji. U prvom kvartalu 2022. godine unapredili smo našu koleginicu Smiljanu Stanić na poziciju Vođe tima za finansije i računovodstvo. U nastavku možete pročitati detalje sa intervjua sa Smiljanom. 

U sTECH-u si od 2014. godine. Kada se osvrneš na svoj rad u prethodnih 7 godina, kako ti se sve čini? Rad u SEE Digital(ex sTECH)-u, u našem sektoru za Finansije, dosta je dinamičan. Kako je kompanija rasla, ja sam rasla zajedno sa njom. Prvo sam bila Stručni saradnik za finansije i računovodstvo. Od početka 2021. godine napredovala sam i stekla zvanje Eksperta za finansije i kontroling. Finalno, 2022. godine sam postala Tim lider za finansije i računovodstvo i preuzela vođenje našeg lokalnog tima. Šta možeš izdvojiti kao najlepšu stvar? Definitivno dobar tim i kvalitetni ljudi u kompaniji. Međuljudski odnosi su mi od velike važnosti. Generalno vidim značajan rast kompanije i svoj logičan napredak u karijeri koji ga prati. Puno toga sam naučila na ovom radnom mestu i postala sam ekspert iz više finansijskih oblasti. 

Kada pričamo o tvojoj promociji na Team Lead-a, da li je za tebe bila očekivana? Moja promocija je velikim delom bila očekivana, s obzirom da je sledila ideju da postoji jedna direktno nadređena osoba koja bi kontrolisala lokalni tim. Sada kao lider tima imaću veću slobodu da rešavam nadolazeće izazove, kao i da više budem uključena u motivaciju članova tima. 

Šta po tvom mišljenju treba dobar Team Lead da ima od osobina, veština i znanja? Veština komunikacije i poštovanje kolega su definitivno na prvom mestu. Takođe, stručno znanje je izuzetno važno, kao i veština da se to znanje prenese dalje. Šta je po tebi najvažnije da imaju tvoji članovi tima, u smislu znanja, iskustva i stava prema poslu? Najvažnije mi je da imaju svest o odgovornosti za svoje aktivnosti. Bitno mi je da imam mogućnost i poverenje da se oslonjim na njih, znajući da će posao biti urađen kako treba. 

Kako bi interna promocija zaposlenih bila uspešna, šta smatraš da su neophodni preduslovi koje kompanija treba da ispunjava? Važno je jasno definisati ciljeve i planove. Svaki zaposleni treba da ima svoj karijerni plan i da uvedu nagrade za uspešno postignute targete. 

Za kraj, šta bi poručila kandidatima koji žele da rade u SEE Digital(ex sTECH)-u? Smatram da u SEE Digital-u može dosta toga da se nauči od kolega i da postoji adekvatan transfer znanja. Takođe, u našoj firmi rade vrlo kooperativni i kolegijalni ljudi, što je meni lično od izuzetne važnosti. Pored toga, očigledno postoji napredak unutar firme, možda ne preko noći, ali uz adekvatno zalaganje i trud apsolutno!

Galerija