Oglasi za posao Technical Writer

Technical Writer

CCBill SRB d.o.o.

Beograd, Novi Sad

online intervju

03.06.2022.

The Technical Writer will be responsible for writing technical how-to articles for publication on the company’s knowledge base. The goal of the articles is to promote company products and services as well as raise brand awareness. These articles will be related to our phoenixNAP product line which includes bare metal servers, bare metal cloud, colocation, cloud services, backup, disaster recovery, security services as well as technical concepts such as datacenter operations, DevOps, operating systems, networks, IT security, hardware, and software.

Content must be structured to ensure clarity and usability with illustrations and clearly written text and must be optimized for popular search engines.

Key Job Responsibilities:

 • Write technical articles for external publication. These articles will include introductions to concepts or products, “how to” procedures, and potential customer uses for technologies or products.
 • Works with the Technical Writing Team Lead, the Head of Content, Marketing, and the company’s Search Engine Optimization (SEO) specialists to prepare the articles to be optimized for search engines and match the look-and-feel of the external websites.
 • Works with internal technical resources to ensure technical information in articles is accurate before being released.
 • Works with internal editing and writing resources to review the text written prior to publication.
 • Focuses on creating and editing KB and Blog articles for our phoenixNAP brand.
 • Responsible for coordinating the display of graphics and the production of online content.
 • Familiar with a variety of the field's concepts, practices, and procedures.

Key Skills:

 • Extremely strong, fluent written English is absolutely mandatory.
 • High level of technical aptitude and ability to learn and understand technical concepts required.
 • Previous experience in writing about technology, data centers, cloud computing or other related fields is a plus.
  SEO knowledge a plus.
 • Working knowledge of HTML and CSS a plus.
 • Ability to edit and produce images in tools such as Snagit is a plus.
 • University degree, particularly in writing, English, or a technical field a plus, but not required.
 • Ability to read and understand technical system specifications/documentation.
 • Ability to follow a style guide and to create technical communication according to company-determined standards.
  Experience working with content management systems (e.g., WordPress).
 • Ability to work independently with a high degree of creativity and professionalism.
 • Strong English verbal communication skills.
 • Demonstrated excellent interpersonal skills.
 • Ability to interface effectively with all levels of employees, including executive management.
 • Ability to deliver content regularly and to deadlines.

This is an exciting opportunity to work with a highly innovative and creative team, in a great working environment using the latest technologies, methodologies, and frameworks. A competitive salary and benefits package will be offered to the right candidate. 

Najbolji proces selekcije u 2020. – IT industrija – 3. mesto

Upoznaj kompaniju CCBill

O Kompaniji Iskustva Poslovi Plate

Ko smo mi?

CCBill je američka kompanija koja od 1998. godine razvija i unapređuje rešenja za sigurno plaćanje preko Interneta. Danas se CCBill koristi na preko 30.000 sajtova i konstantno raste kako u broju korisnika, tako i u funkcionalnostima koje pruža vlasnicima sajtova za elektronsku trgovinu. Kao jedan od vodećih brendova u industriji, CCBill obrađuje više od milijardu dolara u transakcijama, a reputaciju pouzdanog sistema održava kroz konstantne tehničke inovacije i zato radi sa velikim brojem softverskih inženjera u SAD-u i Evropi.

Uz CCBill, u okviru iste holding kompanije posluje i brend phoenixNAP koji se bavi uslugama skladištenja podataka, virtualizacije servera i upravljanja čitavom IT infrastrukturom velikih kompanija. phoenixNAP je jedna od prepoznatljivih kompanija u data centar industriji i radi sa stručnjacima u oblasti "cloud computing", "collocation" i "data center virtualization" tehnologija.

CCBill Srbija posluje od novembra 2014. u Novom Sadu, a od 2016. godine i u Beogradu. Timovi koji ovde rade prepoznatljivi su po izuzetnom talentu u različitim oblastima – od Java/JS developmenta, QA, UI i UX inženjera, cloud inženjera, tehničkih pisaca, projekt menadžera do Linux/Windows inženjera, NOC podrške, datacentar developera, softver arhitekti, korisničke i klijentske podrške i marketinga. Uprkos raznolikosti profesija, svi članovi našeg tima jednako doprinose razvoju kompanije, a to je jedna od karakteristika koja nas sve povezuje – posvećenost timu u kom svaka ideja zaista vredi.


Beograd je jedna od više lokacija na kojima phoenixNAP ima data centre i gde nudi širok dijapazon infrastrukturnih rešenja koja su u skladu sa rastućim potrebama za sveopštu povezanost.

Kako izgleda proces selekcije?

Bitno je napomenuti da i pored toga što uvek imamo otvoren veliki broj oglasa, naše kolege ne odlaze iz timova, već se naši projekti konstantno razvijaju, pa imamo stalnu  potrebu za novim zaposlenima.

Slobodno nam pošalji svoj CV i motivaciono pismo, kroz koji ćeš nam objasniti zbog čega želiš da postaneš deo našeg tima, a mi ćemo te rado kontaktirati ukoliko se tvoje radno iskustvo poklapa sa zahtevima pozicije za koju si zainteresovan/a. 

Prilikom prvog telefonskog poziva zakazuje se HR intervju. S obzirom na trenutnu situaciju, naši intervjui se održavaju putem Skype-a ili Teams-a, u zavisnosti šta ti je bliže ili draže.

Na HR razgovoru imaćeš priliku da malo bliže upoznaš našu kompaniju, saznaš više o našem razvojnom putu, projektima, tehnologijama, članovima tima, kao i o uslovima rada i benefitima koje kompanija CCBill nudi svojim zaposlenima. To je takođe i prilika da se ti nama predstaviš, da steknemo bolji utisak o tome kako se jedni drugima uklapamo u očekivanja. 

Sledeći korak je tehnički intervju, na kom je prisutan vođa ili menadžer tima za koji si konkurisao/la. Prilikom ovog razgovora možeš očekivati tehnička pitanja kako bi tvoji budući saradnici procenili da li se nivo tvog znanja poklapa sa onim što je timu u datom trenutku neophodno. Za neke pozicije se pre ove faze dobija i zadatak, a u tom slučaju ostavljamo ti dovoljno vremena da mu se posvetiš.  

Ovde se proces selekcije završava i ako se naša i tvoja očekivanja poklapaju, dobijaš ponudu! Ako ipak naša i tvoja očekivanja u tom trenutku ne idu u istom smeru, tu smo da ti damo savet na čemu da poradiš ili da te ohrabrimo da konkurišeš za neku drugu poziciju. Čak i u slučaju da ne ostvarimo saradnju, nadamo da ćeš poneti veoma prijatno iskustvo sa razgovora i upoznati nas onakve kakvi jesmo, druželjubivi i opušteni, a posvećeni svome poslu. 

Ukoliko želiš da i uživo prođeš kroz ovo iskustvo, očekujemo da nam pošalješ svoj CV ili nam se javi putem mejla, Linkedina, Infostuda ili telefona.

 

Prosečna ocena

3.5

na osnovu 4 recenzije

Mogućnost napredovanja

3.0

Beneficije

3.3

Karijera / privatni život

3.3

Iskustvo o radu

Iskustvo · 25.02.2022
1
Ne preporučuje

Training Specialist

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

Plata

Zamerke

Sve u svemu jedno jako ružno iskustvo gde ne postoje pravila i procedure i gde vas mogu eliminisati i mobingovati dok ste rekli keks bilo kada, bez performance review. Menadžerka nema kapaciteta da vodi tim, govori kako ne postoje rokovi za taskove (pa potpuno promeni ploču kada vam treba njena pomoć) sve lično shvata,...

3

Prosečna neto plata

1425

Software Developer 2 plate

MIN
1250
PROSEK
1425
MEDIJANA
1425
MAX
1600

Prosečna neto plata

2050

Software Engineer 2 plate

MIN
1500
PROSEK
2050
MEDIJANA
2050
MAX
2600

Prosečna neto plata

900

Test Engineer 1 plata

MIN
900
PROSEK
900
MEDIJANA
900
MAX
900

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750

Prosečna neto plata

800

Merchant Support Specialist 1 plata

MIN
800
PROSEK
800
MAX
800

Slični poslovi