Oglasi za posao VMWare Engineer

VMWare Engineer

CCBill SRB d.o.o.

Remote, Belgrade, Novi Sad

online intervju

19.10.2022.

The VMware Engineer will work with a team responsible for the underlying systems as they relate to all Phoenix NAP products. The ideal candidate should have an understanding of virtual system administration and high technical aptitude as well as a strong customer service base.

As the VMware Engineer you will work closely with operational leads to ensure that the infrastructure needs of all cloud-oriented business units are met. The ideal candidate will have a high technical aptitude and the willingness to seek out new challenges. Success in this position will be measured by the individual’s ability to maintain current systems, deploy new environments, and provide exceptional support to our customers.

Location: US, Malta, Serbia, Remote

Working Hours: For candidates outside of US, hours are from 3pm till 11pm.

Key Job Responsibilities:

 • Perform 3rd level support for public, private, and hybrid cloud customers
 • Responsible for daily technical operations and service request resolution
 • Proactively monitor, identify, and resolve system ailments
 • Participate in provisioning of new environments and capabilities
 • Provide internal as well as external customer service and support
 • This position will have on-call responsibilities
 • Maintain a professional appearance and attitude
 • Other duties as assigned

Key Skills:

 • Understanding of basic cloud methodologies and virtualized infrastructures
 • At least one year of experience with virtualization, VMware preferred
 • Moderate understanding of networking principals
 • Must possess a knack for solving problems and picking up new technology
 • Must be detail oriented and able to follow complicated procedures
 • Must be highly motivated to learn and grow as a technologist
 • The ability to support stressful situations, tight deadlines, and demanding customers
 • The willingness to go above and beyond expectations

This is an exciting opportunity to work with a highly innovative and creative team, in a great working environment using the latest technologies, methodologies, and frameworks. A competitive salary and benefits package will be offered to the right candidate.

Najbolji proces selekcije u 2020. – IT industrija – 3. mesto

Upoznaj kompaniju CCBill

O Kompaniji Iskustva Poslovi Plate

Ko smo mi?

CCBill je američka kompanija koja od 1998. godine razvija i unapređuje rešenja za sigurno plaćanje preko Interneta. Danas se CCBill koristi na preko 30.000 sajtova i konstantno raste kako u broju korisnika, tako i u funkcionalnostima koje pruža vlasnicima sajtova za elektronsku trgovinu. Kao jedan od vodećih brendova u industriji, CCBill obrađuje više od milijardu dolara u transakcijama, a reputaciju pouzdanog sistema održava kroz konstantne tehničke inovacije i zato radi sa velikim brojem softverskih inženjera u SAD-u i Evropi.

Uz CCBill, u okviru iste holding kompanije posluje i brend phoenixNAP koji se bavi uslugama skladištenja podataka, virtualizacije servera i upravljanja čitavom IT infrastrukturom velikih kompanija. phoenixNAP je jedna od prepoznatljivih kompanija u data centar industriji i radi sa stručnjacima u oblasti "cloud computing", "collocation" i "data center virtualization" tehnologija.

CCBill Srbija posluje od novembra 2014. u Novom Sadu, a od 2016. godine i u Beogradu. Timovi koji ovde rade prepoznatljivi su po izuzetnom talentu u različitim oblastima – od Java/JS developmenta, QA, UI i UX inženjera, cloud inženjera, tehničkih pisaca, projekt menadžera do Linux/Windows inženjera, NOC podrške, datacentar developera, softver arhitekti, korisničke i klijentske podrške i marketinga. Uprkos raznolikosti profesija, svi članovi našeg tima jednako doprinose razvoju kompanije, a to je jedna od karakteristika koja nas sve povezuje – posvećenost timu u kom svaka ideja zaista vredi.


Beograd je jedna od više lokacija na kojima phoenixNAP ima data centre i gde nudi širok dijapazon infrastrukturnih rešenja koja su u skladu sa rastućim potrebama za sveopštu povezanost.

Kako izgleda proces selekcije?

Bitno je napomenuti da i pored toga što uvek imamo otvoren veliki broj oglasa, naše kolege ne odlaze iz timova, već se naši projekti konstantno razvijaju, pa imamo stalnu  potrebu za novim zaposlenima.

Slobodno nam pošalji svoj CV i motivaciono pismo, kroz koji ćeš nam objasniti zbog čega želiš da postaneš deo našeg tima, a mi ćemo te rado kontaktirati ukoliko se tvoje radno iskustvo poklapa sa zahtevima pozicije za koju si zainteresovan/a. 

Prilikom prvog telefonskog poziva zakazuje se HR intervju. S obzirom na trenutnu situaciju, naši intervjui se održavaju putem Skype-a ili Teams-a, u zavisnosti šta ti je bliže ili draže.

Na HR razgovoru imaćeš priliku da malo bliže upoznaš našu kompaniju, saznaš više o našem razvojnom putu, projektima, tehnologijama, članovima tima, kao i o uslovima rada i benefitima koje kompanija CCBill nudi svojim zaposlenima. To je takođe i prilika da se ti nama predstaviš, da steknemo bolji utisak o tome kako se jedni drugima uklapamo u očekivanja. 

Sledeći korak je tehnički intervju, na kom je prisutan vođa ili menadžer tima za koji si konkurisao/la. Prilikom ovog razgovora možeš očekivati tehnička pitanja kako bi tvoji budući saradnici procenili da li se nivo tvog znanja poklapa sa onim što je timu u datom trenutku neophodno. Za neke pozicije se pre ove faze dobija i zadatak, a u tom slučaju ostavljamo ti dovoljno vremena da mu se posvetiš.  

Ovde se proces selekcije završava i ako se naša i tvoja očekivanja poklapaju, dobijaš ponudu! Ako ipak naša i tvoja očekivanja u tom trenutku ne idu u istom smeru, tu smo da ti damo savet na čemu da poradiš ili da te ohrabrimo da konkurišeš za neku drugu poziciju. Čak i u slučaju da ne ostvarimo saradnju, nadamo da ćeš poneti veoma prijatno iskustvo sa razgovora i upoznati nas onakve kakvi jesmo, druželjubivi i opušteni, a posvećeni svome poslu. 

Ukoliko želiš da i uživo prođeš kroz ovo iskustvo, očekujemo da nam pošalješ svoj CV ili nam se javi putem mejla, Linkedina, Infostuda ili telefona.

 

Opšti utisak i preporuka

3
33%

Beneficije

3

Balans karijere i privatnog života

2.7

Mogućnost napredovanja

2.3

Iskustvo o radu

Iskustvo · 25.02.2022

Training Specialist

Opšti utisak

1
Ne preporučuje
Potvrđen Linkedin identitet
Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

Plata

Zamerke

Sve u svemu jedno jako ružno iskustvo gde ne postoje pravila i procedure i gde vas mogu eliminisati i mobingovati dok ste rekli keks bilo kada, bez performance review. Menadžerka nema kapaciteta da vodi tim, govori kako ne postoje rokovi za taskove (pa potpuno promeni ploču kada vam treba njena pomoć) sve lično shvata,...

6

Prosečna neto plata

700

QA Specialist 1 plata

MIN
700
PROSEK
700
MEDIJANA
700
MAX
700

Prosečna neto plata

1425

Software Developer 2 plate

MIN
1250
PROSEK
1425
MEDIJANA
1425
MAX
1600

Prosečna neto plata

1761

Software Engineer 3 plate

MIN
1184
PROSEK
1761
MEDIJANA
1500
MAX
2600

Prosečna neto plata

900

Test Engineer 1 plata

MIN
900
PROSEK
900
MEDIJANA
900
MAX
900

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750

Prosečna neto plata

800

Merchant Support Specialist 1 plata

MIN
800
PROSEK
800
MAX
800

Slični poslovi