19.02.2019. ·
2 min

Agile Month - Ostvari promenu kojoj težiš

HelloWorld
0
Agile Month - Ostvari promenu kojoj težiš

Edukativni centar, Agile Serbia, se već 8 godina bavi agilnom edukacijom našeg tržišta. Svake godine na proleće i na jesen, Agile Serbia organizuje seriju edukativnih događaja posvećenih Agile-u, koja je javnosti poznata kao Agile Month. Agilni mesec počinje početkom aprila i kroz niz aktivnosti tokom ovog meseca omogućava polaznicima edukaciju, kurseve, kao i Agile Serbia konferenciju kao završni događaj.

Agile Month - Spring 2019 počinje početkom aprila sertifikacionim kursevima za Scrum Master i Product Owner ulogu u Scrum timu. S obzirom da je Scrum najpopularniji Agilni framework, interesovanje za ova dva kursa je svakim danom sve veće. Upravo iz tog razloga Agile Serbia najavljuje i u maju termine za pohađanje ova dva kursa. Pošto je liderstvo aktuelna tema u 21. veku, jedan sertifikacioni kurs je posvećen liderstvu u agilnim organizacijama, agilnoj transformaciji i stvaranju lidera u timu, organizaciji i na ličnom planu - sertifikacioni Agile Leadership kurs (CAL 1).

Polaznici imaju priliku da se priključe jedinstvenom online mentorskom programu za naprednog sertifikovanog Scrum Master-a (A-CSM), kroz koji će polaznicima sertifikovani Enterprise Coach Miljan Bajić omogućiti da unaprede svoje ekspertske veštine u domenu Scrum-a i da ovladaju novim alatima i tehnikama. Dodatak sertifikacionim kursevima biće Kontinuirani agilni treninzi krojeni prema potrebama različitih kompanija i organizacija sa kojima Agile Serbia uspešno sarađuje.

Sertifikacioni kursevi se sprovode u saradnji sa Scrum Alliance, krovnom Scrum organizacijom u svetu. Rezultat dosadašnje saradnje sa Scrum Alliance je gotovo 1000 sertifikovanih stručnjaka iz ove oblasti. Agile Serbia i Agile Month su postali prepoznatljivi ne samo domaćem već i regionalnom tržištu, a sastav polaznika vremenom postaje sve raznovrsniji, kako po oblastima kojima se bave, jer su sve zainteresovanije profesije koje ne pripadaju tradicionalno IT sferi, već i geografski jer su kurseve do sada pratili polaznici iz različitih zemalja Evrope.

Prolećni Agile Month završiće se Agile Serbia konferencijom. Događaj će se odvijati na tri scene, gde će predavanja i radionice da vode neki od najpriznatijih Agile eksperata u Evropi i svetu. Zvezda ovogodišnje konferencije je Džef Saterlend, osnivač Scrum framework-a i potpisanik Agile Manifesta. Pored toga za učesnike je predviđen Agile Coaching Corner, kao mesto interakcije sa Agile Coach-evima i BIZ Corner, mesto gde će partneri konferencije da se predstave svim posetiocima.

Zbog ograničenog broja mogućih prijava, preporuka organizatora je da što pre rezervišete svoje mesto. Više informacija možete saznati putem linka ili putem mail-a na adresu: scrum@puzzlesoftware.rs.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga