20.12.2018. ·
2 min

Agile Month - šest kurseva i polaznici iz osam različitih zemalja

HelloWorld
0
Agile Month - šest kurseva i polaznici iz osam različitih zemalja

Kompanija Puzzle Software je u okviru svog brenda Agile Serbia upravo završila sedmu sezonu manifestacije Agile Month 2018, kako se inače naziva serija kurseva posvećenih Agile-u i Scrum-u, sa ciljem edukovanja regionalnog tržišta u oblasti Agilnih metodologija. Iako je novembar u kalendaru organizacije važio za mesec Agilnosti, usled velikog interesovanja kursevi su organizovani i u decembru.

U okviru ovog događaja održano je ukupno šest sertifikacionih kurseva, na kojima je učestvovalo oko 130 polaznika iz više različitih zemalja. Posebno raduje činjenica da je veliki broj polaznika bio ne samo iz zemalja regiona, gde je brend Agile Serbia prepoznat kao jedan od lidera u oblasti Agilnih edukacija, već i brojnih evropskh zemalja. U Beograd su povodom ovih sertifikacionih kurseva došli polaznici iz Italije, Rusije, Nemačke, Mađarske, BiH, Švajcarske, pa čak i iz Kazahstana.

Zanimljivo je da je Certified Scrum Master kurs u ovom Agilnom mecesu imao tri različita izdanja, napredni, dvodnevni i trodnevni kurs, a održan je jubilarni dvadeseti put. Novina u ponudi ove jeseni bio je Advanced Certified Scrum Master kurs, koji predstavlja jedinstven mentorski program, namenjen profesionalcima koji se dodatno usavršavaju. Certified Scrum Product Owner kurs je zbog velikog interesovanja imao dva izdanja, sa dva svetski poznata trenera koji su polaznicima približili ulogu Product Owner-a u Scrum timu i izazove sa kojima se ta uloga susreće u praksi. Takođe, održan je Certified Agile Leadership kurs, podjednako interesantan IT i non-IT profesionalcima.

Kurseve su tokom ovog Agile Month-a 2018. održali Miljan Bajić, jedan od 99 sertifikovanih Enterprise coach-eva, koliko ih trenutno postoji u svetu, Petri Heiramo, sertifikovani Scrum trener sa višegodišnjim iskustvom u Agile/Scrum edukaciji, zatim Nicole Belilos, svetski ekspert u Agilnim tranzicijama i sertifikovani Scrum trener, kao i Olaf Lewitz, trener sa višegodišnjim iskustvom i praksom, guru na polju Agilnog liderstva.

Edukovanjem stručnjaka koji su dolazili iz više različitih kompanija, domaćih i stranih, Agile Serbia im je pružila podršku u njihovim ciljevima da posluju zdravo i agilno, vodeći računa o potrebama klijenata, tržišta i svojih razvojnih timova. Iako je ovaj Agilni mesec završen, sledeći prolećni je već u pripremi.

Informišite se na vreme na sajtu na www.agile-serbia.rs  ili putem mejla scrum@puzzlesoftware.rs.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima