18.10.2019. ·
3 min

Agilizacija društva - trend, potreba ili uslov za napredak?

HelloWorld
0
Agilizacija društva - trend, potreba ili uslov za napredak?

Šta zaista znači biti Agilan? Koje vrednosti i principi definišu agilnu kulturu? Šta je agilizacija društva? Koja su iskustva u rađanju agilnih zajednica? Saznaćete na drugom po redu Danu agilnih ljudi, 24 - 25. oktobra, na okupljanju u prostorijama ICT Hub-a, Beograd, a u organizaciji kompanije Agile Humans.

Za razliku od većine skupova i konferencija koje se fokusiraju na procese, alate i tehničku stranu agilnih metodologija, ovaj susret sigurno će biti upamćen po osvetljavanju značaja organizacione kulture za svaku suštinsku agilnu transformaciju.

Kultura jede strategiju za doručak”, citat je koji se pripisuje Piteru Drakeru, proslavljenom tvorcu poslovne filozofije koja je poslužila kao temelj modernom menadžmentu. Naići ćemo na brojne parafraze ove izreke, a sve one skreću pažnju na činjenicu da su istinski napredak i uspeh na tržištu nemogući bez odgovarajuće organizacione kulture.

Uz konferenciju se, osim standardne ponude Agile Humans i međunarodnih treninga, po prvi put u Srbiji organizuju dva treninga. Čuveni LeSS za skaliranje agilnog – Certified LeSS Practitioner , kao i Certified Kanban Practitioner po Kanban metodi Dejvida Andersona.

Na Dan agilnih ljudi dolaze profesionalci koji znaju kako se tumače i menjaju paradigme organizacione kulture.
Da li smo spremni na taj korak, šta su prepreke i kako se one prevazilaze, razgovaraćemo u panel diskusijama i neformalnim razgovorima sa gostima i ostalim učesnicima skupa.

Prvog dana skupa, 24. oktobra, govoriće:
- Skot Kolfer, prvi čovek produkt menadžmenta u Vladi Velike Britanije. On će nam približiti kako se odvija agilna digitalna transformacija javnih usluga kako bi kontinuirano odgovarale na potrebe građana.
- Nataša Lindštet, politikolog, ekspert za autoritarne sisteme, profesor na Univerzitetu u Eseksu, donosi osvrt na suštinu autoritarnih stilova rukovođenja.
- Luka Kladarić, developer i osnivač konsultantske kuće Sekura Collective, podeliće sa vama iskustva fasilitacije i edukacije u organizacijama koje se nalaze u kriznim fazama razvoja.

Nakon predavanja, gosti će učestvovati u panel diskusijama.
Moderator: Karl Rojl, profesor Univerziteta u Volverhemptonu, osnivač i CEO Agile Humans UK.

Drugi dan susreta, 25. oktobar, biće rezervisan za teme: “Rađanje agilnih zajednica” i “Agilne zajednice u regionu”.

Širom sveta, a odnedavno i u regionu, niču i razvijaju se agilne zajednice kao mesto susreta agilnih profesionalaca koji imaju priliku da razmene znanja i iskustva. O njihovom nastanku i značaju govore:

- Ćavijer Albaladeho, osnivač agilne zajednice Španije i koordinator master studija iz agilnog razvoja na Univerzitetu La Salje u Barseloni
- Džonatan Hensen, COO u kompaniji Lineate, osnivač njujorške Lin i Kanban meetup zajednice
- Nikos Bacios, Kanban trener, aktivista zajednice Agile Greece

Nakon predavanja predviđena je panel diskusija.
Moderator: Jasmina Nikolić, agilni trener i predavač agilne organizacione kulture na univerzitetu La Salje u Barseloni. Osnivač i CEO kompanije Agile Humans.

Drugi deo okupljanja nosi naziv “Agilne zajednice u regionu”, gde će učesnici imati priliku da saznaju više o nastanku i razvoju agilnih zajednica Grčke, Srbije i Hrvatske.

Učesnici:
- Josip Jurišić, agilni kouč i Scrum Master iz Hrvatske
- Bojan Milutinović, release manager u kompaniji TomTom
- Nikos Bacios, Kanban trener iz Grčke
- Marko Majkić, agilni kouč u kompaniji HUBX
- Vladimir Jovanović, operation manager iz kompanije Enjoy.ing
- Jasmina Nikolić, CEO Agile Humans

Ovo okupljanje biće prilika da dodelimo počasnu nagradu najboljem agilnom menadžeru u 2019. godini i ustanovimo jednu lepu tradiciju.

Ulaz slobodan a registracija putem linka.

 

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima