22.09.2016. ·
2 min

DaFED pokreće kurs JavaScript u Novom Sadu namenjen front-end developerima

HelloWorld
0
DaFED pokreće kurs JavaScript u Novom Sadu namenjen front-end developerima

Nakon više od četiri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja i radionica, kao i dva uspešno organizovana JavaScript kursa u Novom Sadu i Beogradu, udruženje DaFED ponovo pokreće kurs za svoje članove u Novom Sadu od 11. oktobra 2016.

Kurs je u celosti posvećen JavaScriptu (sa dodatkom jQueryja u manjoj meri) i obuhvata njegove osnove (promenljive, petlje, naredbe grananja...) kao i neke naprednije koncepte (prototipno nasleđivanje, closures, IIFE, ES6...).

Program

Program traje 8 nedelja i obuhvata 32 časa, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima (utorkom i četvrtkom od 19h do 21h) i obuhvataju teoriju i praktičan rad.

Tokom kursa će biti pokrivene sledeće teme:

  1. Nedelja - Uvod u JavaScript jezik
  2. Nedelja - Osnove JavaScript jezika
  3. Nedelja - Nasleđivanje i napredniji koncepti u JavaScript jeziku
  4. Nedelja - JavaScript u browseru i na webu
  5. Nedelja - Osnove jQuery-ja i praktičan rad sa njim
  6. Nedelja - Osnove MV* i JavaScript aplikacija
  7. Nedelja - Backend i baze kroz JavaScript
  8. Nedelja - Pisanje testova u JavaScriptu i alati za konfiguraciju i deploy (Grunt, Bower, Gulp...)

Detaljan program pogledajte ovde.

Osim 2 zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

Nakon kursa se radi završni projekat koji obuhvata sve pređeno na kursu. Učešće mogu uzeti svi polaznici koji završe kurs kao i polaznici prethodnih kurseva. Opciono u zavisnosti od individualnih želja projekat se može realizovati i/ili nadograđivati koristeći razne framework-e i platforme uz podršku ostalih polaznika i predavača.

Broj polaznika u grupi je od 5 do 15.

Kome je namenjen

Kurs je namenjen svima onima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju rešenja sa interneta i može se opisati kao “krpljenje/uklapanje” skriptova sa minimalnim razumevanjem ili čak i bez njega.

Tokom kursa će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u novim pravcima.

Za pohađanje kursa neophodno je:

  • poznavanje HTML-a i CSS-a
  • posedovanje laptopa*

*Postoji mogućnost iznajmljivanja računara tokom trajanja kursa.

Predavač

Predavač je Nenad Pavlov koji se programiranjem bavi već 12 godina, a poslednjih 5 profesionalno kao front-end developer sa naglaskom na JavaScriptu kao takvom i u različitim oblicima (jQuery, ImpactJS, AngularJS, NodeJS, socket.io...). Najveći deo profesionalne karijere proveo je u HintTechu i A51 (ActiveCollab). Pored toga je radio na mnoštvu freelance projekata. Sve češće se nalazi u ulozi vođe projekata i predavača. Trenutno je aktivan u Fintech i startup industriji kao programer i konsultant.

Kotizacija

Cena kursa iznosi 40.000 dinara, a moguće je plaćanje u 2 rate.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 07. oktobra.

O DaFEDu

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 4 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Oceni tekst

4
4 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima