02.03.2017. ·
3 min

DaFED pokreće kurs JavaScript u Novom Sadu

HelloWorld
0
DaFED pokreće kurs JavaScript u Novom Sadu

Nakon više od četiri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja i radionica, kao i tri uspešno organizovana JavaScript kursa u Novom Sadu i Beogradu, udruženje DaFED ponovo pokreće kurs za svoje članove u Novom Sadu od 21. marta 2017.

Kurs je u celosti posvećen JavaScriptu (sa dodatkom jQueryja u manjoj meri) i obuhvata njegove osnove (promenljive, petlje, naredbe grananja...) kao i neke naprednije koncepte (prototipno nasleđivanje, closures, IIFE, ES6...). Takođe, po prvi put gradivo kursa će obuhvatiti i osnovne pojmove računarskih nauka (poput različitih brojevnih sistema, algoritama, struktura podataka…) neophodnih za bolje razumevanje programiranja uopšte.

Program

Program traje 10 nedelja i obuhvata 40 časova, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima (utorkom i četvrtkom od 19h do 21h) i obuhvataju teoriju i praktičan rad.

Tokom kursa će biti pokrivene sledeće teme:

 1. Nedelja - Uvod u JavaScript jezik
 2. Nedelja - Osnove JavaScript jezika
 3. Nedelja - Osnove i “this” referenciranje
 4. Nedelja - Uvod u nasleđivanje u JavaScript jeziku
 5. Nedelja - Nasleđivanje i JavaScript u browseru i na webu
 6. Nedelja - Osnove jQuery-ja i praktičan rad sa njim
 7. Nedelja - Osnove MV* i JavaScript aplikacija
 8. Nedelja - Backend i baze kroz JavaScript
 9. Nedelja - Pisanje testova u JavaScriptu i alati za konfiguraciju i deploy (Grunt, Bower, Gulp...)
 10. Nedelja - Koncept grupnog učenja na primeru VueJS framework-a
 11. Nedelja - Koncept grupnog učenja na primeru VueJS framework-a. Priprema za dalje

Detaljan program pogledajte ovde.

Osim 2 zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

Nakon kursa se radi završni projekat koji obuhvata sve pređeno na kursu. Učešće mogu uzeti svi polaznici koji završe kurs kao i polaznici prethodnih kurseva. Opciono u zavisnosti od individualnih želja projekat se može realizovati i/ili nadograđivati koristeći razne framework-e i platforme uz podršku ostalih polaznika i predavača.

S obzirom da se učenje ne završava završetkom kursa, svi polaznici dobijaju mogućnost da postanu članovi DaFED Alumni grupe koja okuplja sve ljude koji su do sada prošli neki od DaFED kurseva. Aktivnosti grupe se ogledaju u zajedničkom daljem učenju, internim okupljanjima, deljenju informacija i znanja. Takođe, članovi imaju benefite prioritetnosti u izvesnim DaFED aktivnostima.

Broj polaznika u grupi je od 5 do 15.

Kome je namenjen

Kurs je namenjen svima onima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju rešenja sa interneta i može se opisati kao “krpljenje/uklapanje” skriptova sa minimalnim razumevanjem ili čak i bez njega.

Tokom kursa će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u novim pravcima.

Za pohađanje kursa neophodno je:

 • poznavanje HTML-a i CSS-a
 • posedovanje laptopa*
 • bar 5 sati nedeljno za rad kod kuće pored redovnih časova

*Postoji mogućnost iznajmljivanja računara tokom trajanja kursa.

Predavač

Predavač je Nenad Pavlov koji se programiranjem bavi već 13 godina, a poslednjih 6 profesionalno kao front-end developer sa naglaskom na JavaScriptu kao takvom i u različitim oblicima (jQuery, ImpactJS, AngularJS, NodeJS, socket.io...). Najveći deo profesionalne karijere proveo je u HintTechu i A51 (ActiveCollab). Pored toga je radio na mnoštvu freelance projekata. Sve češće se nalazi u ulozi vođe projekata i predavača. Trenutno je aktivan u Fintech i startup industriji kao programer i konsultant.

Kotizacija

Cena kursa iznosi 60.000 dinara, a moguće je plaćanje u tri rate - prva rata unapred, druga rata nakon četvrte nedelje i treća rata nakon sedme nedelje.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 19. marta, odnosno dok se ne popune mesta.

O DaFEDu

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 4 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Oceni tekst

3
7 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima