05.07.2017. ·
2 min

FreeCodeCamp u Startit Centrima

HelloWorld
3
FreeCodeCamp u Startit Centrima

Besplatan kurs front-end programiranja zasnovan na konceptu sajta za besplatno učenje freeCodeCamp održaće se u 5 Startit Centara širom Srbije - u Inđiji, Zrenjaninu i Beogradu sa početkom od 17. jula, dok će u Valjevu i Vršcu kurs početi u avgustu.

Šta je freeCodeCamp?

FreeCodeCamp je neprofitna, open source zajednica koja pomaže ljudima da nauče programiranje. Koristeći self-paced interaktivne tutorijale, polaznici uče osnove (ali i napredne tehnike) front-end programiranja za internet: HTML, CSS, Javascript, Git, itd. Ne postoji centralni predavač - svako uči za sebe i prati interaktivne tutorijale na sajtu.

Nakon 1200 sati provedenih na vežbama i tutorijalima, polaznici mogu da stečeno znanje iskoriste u dobrotvorne svrhe time što će pomoći jednoj neprofitnoj organizaciji pri izradi sajta. Globalna freeCodeCamp zajednica broji 900,000+ kampera, koji su do sada donirali približno $1,400,000 neprofitnim organizacijama u vidu programerskih usluga.

Kako ćemo učiti?

Treba ti laptop i malo volje. To je sve. Grupa za učenje će se sastajati u Startit Centru, dva puta nedeljno po dva sata, u trajanju od 6 nedelja.

Našli bismo se i zajedno učili individualno. To znači da svako otvori svoj laptop, prikači se na mrežu, i prati freeCodeCamp tutorijale po svom tempu.

Prednosti ovog pristupa su mnogobrojne:

  •  Lako je moguće da svaki polaznik uči kod kuće svojim tempom, učenje u grupi je pokazano kao efikasniji način upijanja znanja.
  •  Tu je i društveni pritisak, koji insistira na redovnim dolascima.
  •  Polaznici mogu da se potpomažu mnogo efikasnije u grupi nego online kod kuće.
  •  Učenje u grupi polaznicima pruža veću samouverenost u svoje veštine u odnosu na polaznike koji uče u samoći.
  •  Poželjno je da poneseš i slušalice ako ćeš slušati muziku; takođe - da znaš - tutorijali su na engleskom jeziku.
Prijava

Ako želiš da se prijaviš za ovaj kurs, popuni formu za prijavu. Forme su podeljene u zavisnosti od toga iz kog Startit Centra želiš da radiš (Inđija, Zrenjanin, Valjevo, Vršac, Beograd). Prijave traju 10 dana za kurs u Inđiji, Zrenjaninu i Beogradu, dok za kurs u Valjevu i Vršcu se možete prijaviti do 1. avgusta!

  • Za rad iz Startit Centra Inđija, popuni formu ovde.
  • Za rad iz Startit Centra Zrenjanin, popuni formu ovde.
  • Za rad iz Startit Centra Beograd, popuni formu ovde.
  • Za rad iz Startit Centra Vršac, popuni formu ovde.
  • Za rad iz Startit Centra Valjevo, popuni formu ovde.

Kandidati koji budu primljeni na kurs u InđijiZrenjaninu i Beogradu, biće obavešteni 14. jula o tačnoj satnici kursa. Kandidati koji se prijave za kurs u Valjevu i Vršcu, biće obavešteni početkom avgusta o terminima kursa.

Želim da budem mentor

Baviš se front-end programiranjem i želiš da skokneš na koji čas i pomogneš ljudima koji apsolutno nemaju pojma o tome? Odlično. Popuni ovaj formular. Svaka pomoć je dobrodošla, bila ona u vidu 15 minuta razgovora sa polaznicima (AMA), ili mini radionica, ili šta god da ti padne na pamet.

Kodiranje je zabavnije ako se uči kroz rad sa novim ljudima! :)

Oceni tekst

5
6 glasova

3 komentara

Dušan Dušan 11.07.2017.
0
0

Poštovani, imam mali problem. Kada izaberem opciju za rad iz Startit Centra Beograd, popuni formu ovde meni prebaci na stranicu gde mi piše da više ne prihvata odgovore i da se obratim vlasniku u vezi forme ako mislim da je greška. Kako da popunim formu i da je pošaljem? S poštovanjem, Dušan Zarić

Dušan Svilar Dušan Svilar 12.07.2017.
0
0

Poštovani, obzirom da ne postoji mogućnost za popunjavanje prijave prilikom odabira grada Beograda, da li to znači da su prijave završene? Srdačan pozdrav, Dušan

HelloWorld.rs 13.07.2017.
0
0

Zdravo Dušane, nažalost rok za prijave je istekao. Pozdrav

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima