Headhunting via LinkedIn ili regrutovanje IT kadrova putem društvenih mreža
Opšti IT

Headhunting via LinkedIn ili regrutovanje IT kadrova putem društvenih mreža

14.05.2015. | 1 min

Trend regrutovanja IT kadrova putem društvenih mreža sve više uzima maha i u Srbiji. Da li ste ikada dobili ponudu za posao putem LinkedIn-a?

Profesionalci u oblasti Informacionih tehnologija koji drže do sebe, po pravilu imaju manje-više ažuran LinkedIn profil. Ukoliko se svojim profilom uklopite u potrebe neke od sve brojnijih IT kompanija koje su svoje mesto pod suncem nalašle u Beogradu (možda i šire u Srbiji), verovatnoća je da će vas putem ove društvene mreže kontaktirati predstavnik neke od headhunting agencija i postaviti pitanja ili predlog o angažmanu za njihovog klijenta.

Primarni cilj headhunter-a jeste kvalitet kandidata, tj. da za kompaniju za koju rade selekciju dobiju što bolji “finalni proizvod”. Broj kandidata, odnosno kvantitet nije u prvomms_business_desk planu. Primarna grupa iz koje se kandidati regrutuju su tzv. “passive job seekers” . Ova grupacija prema nekim podacima predstavlja procentulano najveću grupaciju talentovanih radnika i čini 40-45% ukupne radne snage u industriji.

Postoji razvijena metodologija za ovakav način regrutovanja kandidata, a kao osnovni motivi zbog kojih bi “passive job seeker”  postao “aktivni preletač”, navode se izazovniji posao, plata, jači brend klijentske kompanije i bolje mogućnosti za napredovanje.

Najćešće se inicijalna komunikacija sa headhunting agencijom obavlja putem mejla, a odmah zatim, ukoliko obe strane pronađu minimum zajedničkog interesa, prelazi se na komunikaciju telefonom. Agencija u ovom početnom segmentu razgovora, obično ne otkriva identitet klijenta odnosno kompanije za koju traži odgovarajuće radnike.

Nastavak teksta pročitajte na sajtu it-modul.rs


(3 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)
Branislav Kolar se bavi sistemskom administracijom na Windows operativnim sistemima i drugim tehnologijama koje su neophodne za održavanje IT okruženja. Redovno prati IT događanja i zavisnik je od testiranja novih proizvoda.

Vladimir Blagojević je Sertifikovani Microsoft programer i administrator, pre svega IT entuzijasta. Pomalo neopredeljenog usmerenja - od programiranja do administracije, radi sa Linux, Open-source i Microsoft tehnologijama.

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška