Blog Autori Branislav Kolar, Vladimir Blagojević
Branislav Kolar, Vladimir Blagojević

Branislav Kolar, Vladimir Blagojević

4

Branislav Kolar se bavi sistemskom administracijom na Windows operativnim sistemima i drugim tehnologijama koje su neophodne za održavanje IT okruženja. Redovno prati IT događanja i zavisnik je od testiranja novih proizvoda. Vladimir Blagojević je Sertifikovani Microsoft programer i administrator, pre svega IT entuzijasta. Pomalo neopredeljenog usmerenja - od programiranja do administracije, radi sa Linux, Open-source i Microsoft tehnologijama.

Svi tekstovi autora

14.05.2015. ·
1 min

Headhunting via LinkedIn ili regrutovanje IT kadrova putem društvenih mreža

Trend regrutovanja IT kadrova putem društvenih mreža sve više uzima maha i u Srbiji. Da li ste ikada dobili ponudu za posao putem LinkedIn-a? (više)

13.05.2015. ·
4 min

Selenium - framework za testiranje web aplikacija

Selenium je skup softverskih alata čija je namena da podrži i obezbedi automatizovano testiranje web aplikacija. (više)

27.03.2015. ·
4 min

DNN – ex DotNetNuke

DNN, nekada poznatiji kao DotNetNuke, predstavlja jedno od najkvalitetnijih CMS (Content Management System) rešenja. DotNetNuke je prepozantljiv po svojoj fleksibilnosti i jednostavnosti korišćenja, čak i za korisnike skromnog tehničkog zananja. Baziran je na .NET platformi i može se reći da predstavlja kompletan framework za razvoj web aplikacija. (više)

27.03.2015. ·
1 min

ENTITY FRAMEWORK za data-orijentisane aplikacije

Entity Framework komponenta u okviru .NET platforme obezbeđuje ORM (object relational mapping) pristup u programiranju, čime značajno olakšava razvoj data-orijentisanih aplikacija. (više)