29.01.2024. ·
1 min

HelloWorld.rs na radionici u okviru projekta „PreobuQA“: Kako do prvog posla u IT-ju?

HelloWorld.rs na radionici u okviru projekta „PreobuQA“: Kako do prvog posla u IT-ju?

„Kako do prvog posla u IT-ju?“ bila je tema radionice koju je u okviru projekta „PreobuQA“ održao Marko Vučetič, PR menadžer sajta Helloworld.rs.

Projekat je usmeren na prekvalifikaciju mladih između 18 i 30 godina u QA testere u okviru IT industrije kako bi se unapredio njihov položaj na tržištu rada širom Srbije. Deo je BOLD programa koji podržava Ambasada SAD, a realizovan je u saradnji Instituta za razvoj i inovacije i Asocijacije za afirmaciju kulture – ASK.

Marko je učesnicima projekta preneo osnovne informacije o ponudi poslova za QA inženjere na IT tržištu rada u poslednjih nekoliko godina. Zatim je predstavljen sajt HelloWorld.rs na kome mogu da pronađu svoj prvi posao u ovoj industriji i tako zakorače u svet IT-ja. Učesnicima je prikazan i sistem pretraživanja plata, iskustva zaposlenih kao i blog na sajtu Helloworld.rs gde mogu da se informišu, pročitaju interesantne priče i podatke sa IT tržišta.

Bilo je reči o tome zašto je proaktivnost važna prilikom traženja posla, koliki je značaj rada na projektima koji mladima donose neophodno iskustvo, ali i referencu prilikom zapošljavanja

Projektom „PreobuQA“ predviđena je još jedna radionica koja će biti realizovana u saradnji sa sajtom Helloword.rs, u sredu 31.1 i to na na temu „Stanje na IT tržištu rada“. Organizatori projekta očekuju da će rezultat projekta biti  50 obučenih mladih koji imaju veću mogućnost da pronađu dobro plaćen posao. Od ovog broja 10 mladih će se samozaposliti, dok će se preostalih 15 zaposliti kod poslodavaca do kraja projekta kažu iz Instituta za inovacije.

 

Oceni tekst

0
Marko Vučetić Marko Vučetić

Saradnik za odnose sa javnošću na sajtu HelloWorld.rs Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Nišu, gde je pisao naučne radove iz oblasti energetike, a sada piše PR tekstove i išao bi na TV gostovanja 24/7. Najveći lokal patriota u timu koji obožava svoju Kuršumliju i kaže da "Mladi menjaju sve(t)", što poslednjih godina kao aktivista u praksi stvarno i primenjuje.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima