03.06.2022. ·
1 min

Microsoft Edge dobija novu funkciju 

Microsoft Edge dobija novu funkciju 

Microsoft sprema novu nadogradnju za svoj Edge brauzer koja bi trebalo da reši veliku frustraciju korisnika. 

Unutar najnovijeg builda – dostupnog korisnicima najnovije verzije Edgea u okviru Canary kanala– nalazi se funkcija nazvana Drop, koja korisnicima pruža lak način da šalju beleške, linkove, slike i druge fajlove između svojih uređaja. 

Drop funkcija smeštena je u padajući prozor na desnoj strani ekrana i sam sistem rada u velikoj meri podeća na chat interfejs.  

Prevlačenjem sadržaja u prozor, korisnici mogu da mu pristupe sa drugog uređaja, pod uslovom da su oba registrovana na isti Microsoft nalog. 

Sudeći po pojedinim izveštajima, Drop najverovatnije koristi OneDrive za skladištenje dokumenata i fajlova, što ga čini još zgodnijim za korisnike koji žele da im pristupe. 

Nova funkcija je trenutno u fazi razvoja i mogu da je testiraju svi koji su deo Microsoft Edge Insider programa. 

Ukoliko želiš odmah da isprobaš novu funkciju, možeš preuzeti najnoviju Canary verziju Microsoft Edge brauzera i proveriti da li se nalaziš među malim brojem ljudi kojima je ona omogućena.  

Ako jeste, Drop funkciju možeš aktivirati odlaskom na meni sa tri tačkice i odabirom Settings – Appearance opcije. Opcija se nalazi odmah ispod Citations tastera. 

Microsoft radi na još nekoliko novih funkcija. Kompanija se nedavno udružila sa CloudFlareom kako bi korisnicima ponudila Secure Network Mode, ugrađeni VPN servis koji enkriptuje podatke prilikom surfovanja internetom, a tokom svog Build događaja najavila je i unapređenje PWA iskustva na Edge brauzeru kako bi web aplikacije više ličile na native apps

Oceni tekst

0
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima