19.05.2017. ·
2 min

Microsoft investira u srpski proizvod Frame: „Uradili su ono što mi nismo uspeli!”

HelloWorld
0
Microsoft investira u srpski proizvod Frame: „Uradili su ono što mi nismo uspeli!”

Frame, kompanija koja omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u cloud, dobila je danas novu investiciju vrednu $16 miliona dolara. Među investitorima se nalazi i Microsoft, najveća softverska kompanija na svetu.
Frame u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji. Frame koristi cloud infrastrukturu Microsoft-a (Azure) i Amazon-a (AWS). Tokom poslednjih 5 godina, neke od najpoznatijih svetskih firmi, kao što su Adobe, Autodesk, HP i Siemens, počele su da koriste Frame za distribuciju aplikacija preko cloud-a.

Nagraj Kashyap, jedan od potpredsednika Microsoft-a, izjavio je da je impresioniran onim što je video u toku dosadašnje saradnje: „Frame omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Microsoft-ov cloud, Frame nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom sveta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta”.

1

Istok Pavlović i Nikola Božinović sa direktorom Microsofta, Satjom Nadelom

Interesantno je da je Microsoft do sredine prošle godine pokušavao da razvije sopstveno rešenje pod imenom Azure Remote App. I pored praktično neograničenih resursa, projekat je završio neslavno, a Microsoft je najavio njegovo gašenje i fokusiranje na infrastsqrukturne usluge. „Od samog početka kompanije, još kada je Frame bio samo ideja, pojedini komentari govorili su da je to samo neki remote desktop. Microsoft-ova investicija je dokaz da je problem koji rešavamo izuzetno težak i važan, i potvrda je sjajnog posla koji je naš tim uradio”, rekao je Nikola Božinović.

Mogućnosti za rast su velike. „Frame ima ogromnu šansu da potpuno zameni popularne tehnologije za remote desktop, koje su imale široku upotrebu u poslednjih 20 godina”, rekao je Salil Deshpande, vodeći investitor fonda Bain Capital Ventures. „Frame je zadobio poverenje vodećih softverskih firmi i prošao mnoge testove koji su potrebni da bi se proizvod koristio za osetljive podatke, gde je bezbednost kritična i gde se svaka greška skupo plaća. Frame je jedina kompanija koja je pokazala da zaista može da implementira virtuelne desktope na najvećoj skali”.

2

Kancelarija u Nišu

Velike kompanije i državne službe u Severnoj Americi i Evropi su počele da aktivno zamenjuju svoje desktop računare proizvodima poput Frame-a, koji zahtevaju jedino browser i internet konekciju. „Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osetljive podatke i spreče širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu”, dodao je Božinović. „Imamo veliko interesovanje kompanija iz mnogih zemalja sveta, a voleli bismo da se naš proizvod koristi i u Srbiji”.

Oceni tekst

5
3 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima