14.03.2016. ·
2 min

Novi AGILE MONTH – April u znaku AGILNOG RAZVOJA SOFTVERA

HelloWorld
0
Novi AGILE MONTH – April u znaku AGILNOG RAZVOJA SOFTVERA

Već petu godinu zaredom Puzzle Software organizuje sertifikacione kurseve za Scrum Master i Scrum Product Owner uloge. Do sada je sertifikovano preko 320 Scrum Master-a i Scrum Product Owner-a. Pored sertifikacionih kurseva, u aprilu će se održati i niz edukativnih događaja posvećenih implementaciji Scrum-a i agilnom razvoju softvera, sve pod jednim, dobro poznatim nazivom – AGILE MONTH.

Kada je reč o sertifikovanim treninzima, ovog aprila, kursevi su po prvi put zakazani ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu zbog velikog interesovanja koje vlada među kolegama iz branše na području Vojvodine. Raspored svih kurseva se može pronaći na stranici Agile Serbia., a sertifikovani Scrum Master i Scum Product Owner kursevi u Novom Sadu se održavaju od 11. do 14. aprila.

Za one koji već primenjuju Scrum u svojoj organizaciji i/ili su prošli pomenute kurseve i sertifikaciju, Puzzle Software u okviru Agile Month-April 2016 organizuje i napredne Agile treninge: Agile Testing, Agile Requirements and User Stories, Agile Planning and Estimating, Agile Engineering Practices, Real Life Scrum Master, Unsuccessful Scrum and Repairing Guide.

U toku je period ranih prijava i nižih cena svih kurseva na programu Agile Month-a u aprilu.

Agile Month Schedule for April 2016

Srpsko tržište, gde mnoge kompanije koje imaju interni razvoj softvera već nekoliko godina implementiraju Scrum, uveliko je spremno za naprednu edukaciju kada je u pitanju agilan pristup razvoju proizvoda. Stoga, april je prava prilika za one koji žele da dobiju odgovore na pitanja kako definisati razvojnom timu zahteve korisnika tako da budući proizvod ispuni njihova očekivanja, koje su to najbolje prakse i tehnike kada je reč o agilnom planiranju i estimaciji projekta, u kojim slučajevima Scrum ne daje željene rezultate i zašto, koja je uloga Scrum Master-a u takvim situacijama, kako postići efektivnu komunikaciju među članovima tima, koje inženjerske prakse daju najbolje rezultate na putu ka postizanju agilnosti, a sve usmereno ka jednom cilju – viši poslovni rezultati.

Za sam kraj prolećnog Agile Month-a zakazana je prva Agile Serbia konferencija, koja je podržana od strane Scrum Alliance, začetnika Scrum-a u svetu. Održaće se 23. aprila i tada će domaći i strani predstavnici AGILE i STARTUP sveta podeliti svoja iskustva kroz predavanja i interaktivne diskusije.

Osim formalne edukacije i konferencije, u predstojećem Agile Month-u održaće se i besplatne radionice. Prve dve, zakazane 12. marta su već popunjene, usled velikog interesovanja. Međutim, prijave za treću radionicu 20.aprila, čiji je moderator sertifikovani Scrum trener Petri Heiramo, tek će  uslediti.

Sve informacije o predostojećem prolećnom Agile Month-u mogu se pronaći na sajtu www.agile-serbia.rs. Svi dogadjaji se jako brzo popunjavaju, te ne oklevajte sa prijavom već danas.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima