09.09.2022. ·
2 min

Novi Lenovo X1 Fold bi kompletno mogao da promeni laptop igru

Novi Lenovo X1 Fold bi kompletno mogao da promeni laptop igru

Lenovo je upravo najavio drugu generaciju svog laptopa sa savitljivim ekranom. 

Na prvi pogled, X1 Fold izgleda veoma poznato, kao u poređenju sa prvom generacijom, tako i u poređenju sa kompletnom ThinkPad serijom. Odmah po otvaranju primećuje se dobro poznata ThinkPad tastatura sa TrackPoint tasterom. Sam savitljivi laptop izgleda izdržljivo i dobro napravljeno. 

Međutim, Lenovo je napravio i određene promene za koje se može reći da su bile prave. 

Novi X1 Fold ima veću dijagonalu displeja od 16 inča (naspram 13.3 inča na prvoj generaciji) i 15 odsto je tanji. U pitanju je OLED ekran (2024x2560) osetljiv na dodir čija dijagonala se smanjuje na 12 inča kada je presavijen. 

Veće kućište omogućava i veću tastaturu koja se uz pomoć magneta povezuje sa uređajem i donosi dobro poznati ThinkPad osećaj korišćenja.  

Svi koji ne žele da koriste ovu tastaturu, na raspolaganju imaju i haptičku tastaturu osetljivu na dodir na samom uređaju. 

Lenovo X1 Fold pogoni 12. generacija Core i5 i i7 procesora sa integrisanom grafikom i opcionom podrškom za Intelovu vPro biznis platformu. Kompanija nije objavila koje će sve konfiguracije ponuditi, ali sa velikom sigurnošću možemo da pretpostavimo da će one biti beskrajne. 

Korisnici će na raspolaganju imati i opcije za skladištenje koje idu do 1TB, kao i konfiguracije do 32GB DDR5 memorije. 

Kada je dužina trajanja 48Whr baterije u pitanju, Lenovo nije izneo detalje, ali gledajući originalni Fold, možemo da očekujemo oko 5 sati korišćenja, možda i manje zbog većeg ekrana i moćnijih komponenti. 

Ono što će najviše interesovati potencijalne kupce svakako je cena. Možemo da kažemo da X1 Fold neće biti jeftin. 

Osnovna verzija koštaće 2.499 dolara, i to bez dodatne tastature i stylusa koji na tu cifru dodaju još 250 dolara. 

Zahvaljujući unapređenjima i novitetima koje donosi, X1 Fold podiže upotrebljivost savitljivih ekrana na nov nivo i ucrtava put potpuno novom načinu korišćenja laptopova. 

Oceni tekst

5
1 glas
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga