25.08.2020. ·
2 min

Od sada je HelloWorld TVOJ sajt

Od sada je HelloWorld TVOJ sajt

Graditi i unapređivati sajt za zapošljavanje podrazumeva kontinuirano osluškivanje potreba korisnika i umeće kilometarskog hoda u korisničkim cipelama. Mi smo istrčali nekoliko IT maratona.

Kako bismo prilagodili sajt svačijim potrebama, pored svakodnevnog agregiranja oglasa za posao i informacija o kompanijama, potrudili smo se i da korisnički doživljaj bude „iskrojen“ po vašoj meri.

Izvoli, ne moraš se izuvati

Naš programer je imao dobru metaforu za dolazak korisnika na sajt HelloWorld: „Ti kada dođeš na našu naslovnu stranicu, vidiš i ono što ne treba da vidiš, osećaš se kao da si u tuđoj dnevnoj sobi, a oko tebe su tuđe dekorativne figurice.“ I zaista, na naslovnoj stranici prikazivali su se profili kompanija, oglasi za posao i tekstovi iz IT kolumne, nasumično odabrani. U doba nudli iz kesice i instant plaćanja IPS QR kodom, nekoliko klikova do željenog sadržaja na nekom sajtu dug je put.

Odlučismo da kreiramo samo tvoj kutak, koji ćeš samostalno da urediš i prilagodiš svojim potrebama i interesovanjima. I to je prva stvar koju vidiš kada dođeš na naš sajt.

Korisnički nalog je sada „Moj kutak“, u kom imaš pregled svojih prijava, dokumenata, sačuvanih oglasa za posao, napisanih recenzija na IT Insajderu, zapraćenih kompanija, chat komunikacija sa kompanijama, kao i podešavanja mejling listi.

Starom korisničkom nalogu smo pridodali sekciju „Ja Insajder“ u kojoj se nalaze sve tvoje (nezavršene i objavljene) recenzije:

Pregled objavljenih i nezavršenih utisaka o radu i sa intervjua

 

...kao i Chat sekciju, gde imaš pregled svojih chat komunikacija sa poslodavcima.

Chat dashboard

 

Sport 21. veka – skrolovanje

Tu, u tvojoj HelloWorld sobi, nalazi se još jedna novina – korisnički feed. Ne, nije nam cilj da ti poput Facebooka i Instagrama ukrademo sate sna ili druženja sa najdražim ljudima, već da ti u oku poznatoj formi izlistamo najaktuelniji sadržaj, koji ti biraš da vidiš.

Sadržajem na svom feedu upravljaš na sledeći način:

  • Odabirom tehnologija i gradova određuješ koji oglasi za posao će ti se prikazivati. Bićeš među prvim korisnicima koji će videti najnovije prilike za zaposlenje.
  • Praćenjem kompanija biraš poslodavce čije novosti želiš da vidiš. Prikazivaće ti se njihovi oglasi i nove recenzije i plate sa IT Insajdera.

Feed „kartice“ (objave) možeš da ukloniš ili sačuvaš.

Uvek otvoreni za unapređenje

Postoje dva šaltera za primanje svih sugestija za unapređenje korisničkog iskustva:

  • Komentari ispod ovog teksta – ako želiš da javno istakneš svoje oko sokolovo
  • Email: tamara.prodanovic@helloworld.rs – interna šalteruša za prijem ideja, zamerki i sugestija

Uloguj se u svoj kutak i u zdravlju i veselju ga koristio!

Oceni tekst

5
31 glas
Tamara Prodanović Tamara Prodanović

Diplomirana novinarka, slučajno zalutala u IT vode. Danas vodi HelloWorld tim, a ćaskanje sa programerima joj i ponedeljak pretvori u praznik. U slobodno vreme ne sedi za kompjuterom. Barem ne uvek.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima