Blog Autori Tamara Prodanović
Tamara Prodanović

Tamara Prodanović

55

Diplomirana novinarka, slučajno zalutala u IT vode. Danas vodi HelloWorld tim, a ćaskanje sa programerima joj i ponedeljak pretvori u praznik. U slobodno vreme ne sedi za kompjuterom. Barem ne uvek.

Svi tekstovi autora

09.11.2021. ·
3 min

HelloWorld, hvala ti za sve!

Tog jutra su mi ispadale stvari iz ruku, na intervju sam došla u muškoj, korpo-plavoj, nezgrapno ispeglanoj košulji i nisam znala ama baš ništa o IT industriji. Persirala sam svima oko sebe, oni su mi se smejali. U sebi sam mislila da je HelloWorld baš smešno ime za jedan sajt. Danas se jedva rastajem od njega. (više)

01.06.2021. ·
5 min

Briše li HelloWorld recenzije o poslodavcima?

Nedavno mi je jedan naš korisnik prokomentarisao sledeće: „Super je taj vaš IT Insajder, ali sam čuo da je o mom bivšem poslodavcu obrisano nekoliko recenzija jer su bile negativne“. Ovakvi komentari razgaraju opsesivnu potrebu u meni da evanđelistički branim ovaj servis u koji smo kolege i ja uložili 6 godina života. Potrudiću se da vam približim šta u našem timu znači imati čelične živce, održati integritet i biznis rezilijentnost. (više)

19.02.2021. ·
5 min

Zdravo svete, slavimo 6. rođendan!

Pre tačno godinu dana sam napisala ovaj tekst i sutradan bezbrižno otišla na godišnji odmor (gle slučajnosti, u Aziju). Iako sam bila gladna odmora, željno sam iščekivala da se vratim, kako bismo nastavili rad na predstojećem HelloWorld projektu. Nakon dve nedelje me je nešto mnogo veće od moje želje spustilo na zemlju (bukvalno) i promenilo planove. (više)

28.12.2020. ·
1 min

Unapredili smo pretragu oglasa za posao

HelloWorld trenutno broji 1145 prilika za zaposlenje. Svakodnevno se trudimo da ta brojka bude što veća, kako bismo ti olakšali put do zaposlenja. Kako bi nalaženje adekvatne radne pozicije bilo još lakše, unapredili smo pretragu oglasa – od sada možeš da pretražuješ oglase po ključnoj reči (tzv. full text search). (više)

25.08.2020. ·
2 min

Od sada je HelloWorld TVOJ sajt

Graditi i unapređivati sajt za zapošljavanje podrazumeva kontinuirano osluškivanje potreba korisnika i umeće kilometarskog hoda u korisničkim cipelama. Mi smo istrčali nekoliko IT maratona. (više)

08.07.2020. ·
3 min

Kolike su domaće IT plate? Muk.

Pre dve, tri godine sam IT-evcima postavila jednostavno pitanje u newsletteru: koje informacije u oglasima za posao vam fale? Nije me iznenadilo što je većina rekla da im nedostaje informacija o plati. Na sajtu HelloWorld svega 3% oglasa trenutno sadrži taj podatak. Zašto je raspon plate toliki tabu? (više)

13.05.2020. ·
10 min

[INTERVJU] Senior juniorima, od srca

U poslednje vreme javlja mi se sve više juniora, koji se teže zapošljavaju od iskusnijih im kolega. Pošto sam taj deo razumela, odlučih da se obratim drugoj strani - senioru, koji je programirao, mentorisao, zapošljavao. A bio je i junior nekada davno, gle čuda. (više)

27.03.2020. ·
<1 min

Codecademy

Codecademy je platforma sa online editorom za testiranje kôda, koja ima za cilj da na zabavan način pomogne svima koji uplovljavaju u IT vode. Sajt nudi veliki broj kurseva grupisanih po određenoj temi ili programskom jeziku.  (više)

27.03.2020. ·
<1 min

edX kursevi

Rast Mooc pokreta (Massive open online course – Otvoreni onlajn kursevi za sve) poprima potpuno nove razmere, a ovom pokretu se priključuju prestižni svetski univerziteti. (više)