22.08.2022. ·
1 min

OneDrive dočekuje 15. rođendan sa novim funkcijama i redizajnom

OneDrive dočekuje 15. rođendan sa novim funkcijama i redizajnom

Microosft je odlučio da obeleži 15. rođendan OneDrivea novom landing stranicom pod nazivom OneDrive Home. 

Umesto da vas vodi na My files tab kada otvorite OneDrive, u čast rođendana, naći ćete se na novoj Home stranici koja podseća na komandnu tablu online verzije Office-a. 

Kao i Office web aplikacija, OneDrive Home sadrži listu vaših fajlova, organizovanih po vremenima kada ste im pristupili. Odmah iznad, smeštena je lista filtera koji vam dozvoljavaju da sortirate dokumente po Word, Excell, PowerPoint i PDF tipovima dokumenata. 

Sada je tu i nove linija aktivnosti, odmah sa desne strane Owner fajl polja koje vam otkriva kada neko ostavi komentar, spomene vas drugi korisnik ili vam dodeli novi task sa deljenim dokumentom. 

Sa leve strane Home Viewa, Microsoft je dodao novu sekciju za brz pristup, gde (baš kao u Windowsu) možete da pronađete i pinujete stvari kojima najčešće pristupate. 

Nažalost, promene nisu još aktivne, već će postati dostupne u narednim mesecima.  

Sudeći po promenama, nova Home stranica mogla bi da služi kao centralni hab koji će vam pomoći da budete bolje organizovani. 

Pored promena za OneDrive web aplikaciju, Microsoft je aktivirao i posebnu photo story funkciju za OneDrive moblinu aplikaciju korisnicima u Australiji (OneDrive ekvivalent Instagram story formatu). Očekuje se da će u drugim zemljama ova funkcija postati dostupna krajem ove godine. 

Oceni tekst

0
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga