20.03.2020. ·
1 min

Petljina online učionica

HelloWorld
0
Petljina online učionica

Fondacija Petlja je objavila nove onlajn kurseve na posebnoj stranici Učionica koji su namenjeni učenju programiranja od kuće.

Lekcije objavljene na veb stranici petlja.org/ucionica sele učionicu u onlajn prostor, stoga učenici starijih razreda osnovne škole mogu u ovom trenutku samostalno da prolaze i na taj način uče programiranje od kuće.

Svaka lekcija se sastoji od teorijskog dela, kratkog videa, pitalica i na kraju kratkog testa za proveru znanja.

Stranica Učionica će se svakim danom unapređivati, a nove lekcije za učenike osnovnih škola će izlaziti jednom nedeljno kao što bi u i u redovnoj školi učenici jednom nedeljno imali čas Informatike i računarstva.

U narednim danima biće objavljeni materijali i za učenike redovnih gimnazija kao i za one koji su upisali specijalizovana IT odeljenja. Svi kursevi prate postojeće Petljine materijale za nastavu računarstva.

Pored toga što će se dodavati nove lekcije i novi sadržaji, ovi onlajn kursevi će se kontinuirano unapređivati, uključujući i dodatne funkcionalnosti za nastavnike. Uskoro će nastavnici moći da formiraju svoje grupe za učenike kojima predaju, tako da će moći da prate napredak svakog od njih.

Oceni tekst

3
4 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga