Petljina online učionica

Fondacija Petlja je objavila nove onlajn kurseve na posebnoj stranici Učionica koji su namenjeni učenju programiranja od kuće.

Lekcije objavljene na veb stranici petlja.org/ucionica sele učionicu u onlajn prostor, stoga učenici starijih razreda osnovne škole mogu u ovom trenutku samostalno da prolaze i na taj način uče programiranje od kuće.

Svaka lekcija se sastoji od teorijskog dela, kratkog videa, pitalica i na kraju kratkog testa za proveru znanja.

Stranica Učionica će se svakim danom unapređivati, a nove lekcije za učenike osnovnih škola će izlaziti jednom nedeljno kao što bi u i u redovnoj školi učenici jednom nedeljno imali čas Informatike i računarstva.

U narednim danima biće objavljeni materijali i za učenike redovnih gimnazija kao i za one koji su upisali specijalizovana IT odeljenja. Svi kursevi prate postojeće Petljine materijale za nastavu računarstva.

Pored toga što će se dodavati nove lekcije i novi sadržaji, ovi onlajn kursevi će se kontinuirano unapređivati, uključujući i dodatne funkcionalnosti za nastavnike. Uskoro će nastavnici moći da formiraju svoje grupe za učenike kojima predaju, tako da će moći da prate napredak svakog od njih.

(2 osobe su glasale, prosečna ocena: 3)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija