Podrži Startitovu Kickstarter kampanju!
Opšti IT

Podrži Startitovu Kickstarter kampanju!

Tamara Prodanović

12.11.2015. · 1 min

U oktobru su udruženje SEE ICT i Startit pokrenuli veliku Kickstarter kampanju, čiji je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju Startit Centra – prostora namenjenog IT zajednici, gde će se nastaviti besplatna edukacija i promocija tehnološkog preduzetništva u Srbiji i regionu.

Ova ekipa mladih entuzijasta je do sada od ukupnih 1000, uspela da uredi 400 kvadratnih metara centra u Savskoj 5, a najveći deo sredstava su samostalno prikupili. Ostatak novca su zatražili putem internet platformi Kikstarter, koja omogućava ljudima sa idejom da se spoje sa donatorima i onima koji svoj novac žele da ulože u nešto novo, ali za to traže konkretan proizvod ili bar razrađenu ideju. Na svom sajtu poručili su “Ne čekamo državu i fondove”, jer se, kako kažu, nikad nisu oslanjali na podršku političkih struja, već isključivo na sopstvenu volju i ideje.

Za sada je skupljeno preko 95 hiljada dolara, a cilj je da se prikupi barem 100 hiljada. Kampanja traje do 15. novembra.

Startit već godinama organizuje različite programme i akcije, kao što su Startap Akademija i Start Srbija. Startap Akademiju, školu tehnološkog preduzetništva, su prošli neki od najaktivnijih i najuspešnijih domaćih startapa. Događaj Start Srbija je deo akcije Znam da možemo za afirmaciju i podršku uspesima preduzimljivih mladih koji su pokazali da je u Srbiji moguće graditi svetsku karijeru i biznis.

Pozivamo vas da pomognete ovoj mladoj ekipi  u njihovom nastojanju da urede prostor i na taj način pomognu mladim preduzetnicima. Ostalo je još malo vremena!


(2 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)
Diplomirana novinarka, slučajno zalutala u IT vode. Danas vodi HelloWorld tim, a ćaskanje sa programerima joj i ponedeljak pretvori u praznik. U slobodno vreme ne sedi za kompjuterom. Barem ne uvek.

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška