02.07.2021. ·
2 min

Pretražuj plate po svojim kriterijumima

Pretražuj plate po svojim kriterijumima

Da bi saznao kako se kreću plate za neku poziciju, potrebno ti je dosta vremena, detektivski šešir i beležnica. Šalu na stranu, zaista je potrebno uložiti vreme i napor da se do ovih informacija dođe - otvoriš x tabova, gledaš da li ti poslodavci imaju navedene plate za poziciju koja ti je interesantna, proveriš da li je senioritet ili grad poklapaju sa onim što je tebi potrebno... Pretražuješ, istražuješ, umoriš se i nisi siguran u zaključak koji si doneo. 

Kako bi tvoj proces informisanja o poslu i poslodavcu koji su ti interesantni tekao što jednostavnije i brže, potrudili smo se da ti sve što je važno za odluku prikažemo na jednom mestu.  Osim utisaka o radu, platama po pozicijama u kompaniji, kao i mogućnosti poređenja kompanija – sada te čeka mogućnost pretrage plata po nekoliko kriterijuma. 

Odaberi grad, naziv pozicije ili senioritet i saznaj koje su plate, te na osnovu toga gradi svoja očekivanja. Odaberi jedan ili više kriterijuma i izlistaće ti se rezultati koji prikazuju prosečan iznos zarade, medijanu, minimalnu i maksimalnu upisanu vrednost. 

Poseti stranicu helloworld.rs/plate, sa padajuće liste odaberi poziciju, grad i senioritet za koje želiš da saznaš platu. 

Možeš odabrati jedan ili više kriterijuma. Svi rezultati su dostupni samo registrovanim korisnicima, pa je potrebno da se registruješ ili se uloguješ u svoj nalog.  

U rezultatima pretrage će ti se, osim prosečne plate, prikazati i medijana, jer uzimamo u obzir da veoma visoke ili niske vrednosti mogu učitini da prosečna vrednost ne oslikava pravu situaciju. 

U slučaju da nema rezultata koji odgovaraju parametrima koje odabereš, predlažemo da promeniš kriterijume ili ako je tvoje zaposlenje u skladu sa kriterijumima za koje nema rezultata - upiši platu i omogući kandidatu koju sledeći pretražuje iste kriterijume, da dobije informaciju. 

Nadamo se da će ti ovo pomoći da se naoružaš svim potrebnim informacijama u procesu traženja posla 😊 

Piši nam utiske u komentarima, čekamo povratne informacije 💙 

Oceni tekst

5
24 glasa
Bojana Ćirić Bojana Ćirić

Smišlja načine da super moći marketinga usmeri ka onima koji traže posao - da pronađu prave oglase za posao i rade na unapređenju svojih veština za traženje posla. Voli da piše, povremeno preteruje i istražuje zašto se ljudi ponašaju baš na određeni način.

1 komentar

Darko Darko 02.07.2021.
0
0

što je dobra ova pretraga! mislim, super su informacije, sve je pregledno i jasno. mnogo mi se dopada što odmah mogu da vidim i pregled za poziciju po firmama. biće i još mnogo bolje kad svi počnemo da unosimo plate bez zadrške...ovo na glassdooru super funkcioniše, a čini mi se da će ovde biti bar podjednako dobro...dobar korak za izgradnju transparentnosti tržišta. što manje mutnih delova, to manje lova u mutnom..

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga