Prijavi se za Belgrade Testathon!
Opšti IT

Prijavi se za Belgrade Testathon!

08.11.2016. · 2 min

Belgrade Testathon je konferencija nastala iz ideje da se mladima u Srbiji pruži prilika da se upoznaju sa automatskim testiranjem softvera i njegovim veteranima na srpskoj IT sceni, kao i entuzijastima koji žele da razvijaju ovu oblast.

 Nešto više o samom programu

 Prvi Belgrade Testathon okupiće, pored velikog broja seniora iz kompanija, predstavnika relevantnih udruženja, fakulteta i medijskih partnera i dve grupe učesnika:

 STARTER grupa okuplja početnike u ovoj oblasti i one koji žele da se upoznaju sa osnovnim konceptima automatskog testiranja softvera. Kroz program ćete imati priliku da steknete osnovna znanja kroz realne probleme i saznate kako to izgleda biti tester u Srbiji.

TESTER grupa okuplja junior testere i junior programere koji žele da nauče nešto više o samom radu na projektima i izazovima koje svaki test inžinjer mora prevazići

 Konferencija će se realizovati 26. i 27. novembra. Program će sadržati sledeće segmente:

  1. Radionice i predavanja sa predstavnicima kompanija, udruženja i pojedincima koji imaju praktičnog iskustva u ovoj oblasti. Kroz 1,5 sat po predavanju ćete imati priliku da naučite nove alate, upoznate osnovne koncepte ili unapredite svoje već stečeno znanje. Predstavnici kompanija Sixsentix, Zuhlke, TeleSign, Nordeus, Engineers, Prodyna, kao i pojedinci koji imaju iskustva u ovoj oblasti podeliće svoje znanje sa učesnicima konferencije.

Neke od tema koje će se obraditi su: važnost automatskog testiranja, vrste i tehnike testiranja, kontinualna integracija, Tosca alat, kao i neke naprednije teme: bihevijoralno testiranje, generisanje test ideja, embedded testiranje, Selenium alat, itd.

  1. Keynote govori koji će trajati 30 minuta i dešavaće se na početku i kraju oba dana imaju zadatak da vas uvedu u trendove i aktuelnosti kao i da vam prenesu perspektivu test inženjera u današnjem razvoju softvera.
  2. Networking je prostor za upoznavanje sa svim učesnicima, partnerima i prijateljima projekta. Prilika za razmenu iskustva, predstavljanje i upućivanje na naredne korake u karijeri kao i potencijalno napredovanje u ovoj oblasti.
  3. Panel diskusija na temu Agilno testiranje softvera o kojoj će diskutovati 6 učesnika različitih profesionalnih iskustava: dr Milena Vujošević Janjić - Matematički Fakultet, Beograd, predstavnici kompanija Zuhlke, Sixsentix, Nordeus, ispred udruženja PHP Srbija Aco Gagić i moderator diskusije Dragan Spiridonov - TestRS Klub.

Možete postati učesnik popunjavanjem PRIJAVE na zvaničnom sajtu konferencije (http://bg-testathon.rs/prijavi-se/).  Prijave su otvorene do 20.novembra i učešće je besplatno.

Pratite nas i na:

I sve dodatne informacije možete pronaći na našem sajtu http://bg-testathon.rs/ .


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška