27.04.2016. ·
2 min

Prva Agile Serbia konferencija nadmašila očekivanja

HelloWorld
0
Prva Agile Serbia konferencija nadmašila očekivanja

U Beogradu, 23. aprila održana je Prva Agile Serbia Konferencija, kao svojevrsna završnica još jednog uspešnog Agile Month-a u Srbiji, niza edukativnih događaja posvećenih agilnom razvoju softvera.

Iako je Konferencija organizovana prvi put, interesovanje je bilo ogromno – umesto očekivanih 300, događaj je okupio preko 400 učesnika zainteresovanih za Agile i startup teme. Po rečima prisutnih, kvalitet predavanja i zanimljivo koncipiran program nadmašili su očekivanja u potpunosti.

Kako u svetu, tako i kod nas, IT zajednica se sve više okreće agilnom razvoju softvera i startup projektima. Ovo je navelo kompaniju Puzzle Software, organizatora Agile Month-a i regionalnog lidera po pitanju Scrum i Agile edukacije, da načini važan korak napred u osnaživanju Agile zajednice Srbije. Organizovana je upravo Prva Agile Serbia Konferencija kojoj su prisustvovali svi zainteresovani za ili već uključeni u razvoj softvera - predsednici i osnivači IT kompanija, projektni, linijski i drugi menadžeri, Scrum Masteri, Product Owneri, tim lideri, programeri, testeri i ostali.

Preko 400 predstavnika IT zajednice uživalo je u predavanjima, interaktivnim diskusijama i radionicama na tri scene Madlenianuma. Najpoznatiji govornik u Evropi i među 10 na svetu kada su Agile teme u pitanju, Jurgen Appelo, izazvao je oduševljenje prisutnih predavanjem “Budi promena koju želiš da vidiš”. Nastavila su se odlična predavanja i radionice na teme kako se formiraju i organizuju zaista agilni timovi, koje inženjerske prakse primenjuju uspešni Scrum timovi, zašto je digitalna revolucija prilika za agilne startup-e, kako dobiti investiciju za startup projekat i zašto je agilan tim važan za razvoj startup-a, kako treba da izgleda odnos programera i testera, zašto je važno testiranje u procesu razvoja softvera i kako skalirati Scrum framework na nivo velikih kompanija.

Praćenje svetskih trendova u domenu agilnog razvoja softvera je veoma važno za sticanje kompetitivnih predosti srpskih IT kompanija na globalnom tržištu. Stoga je zaključak organizatora i učesnika da potreba za Agile Serbia Konferencijom odavno postoji, da je dobro što je konačno organizovan prvi ovakav događaj na Balkanu i da održivost ovog projekta ima veliki značaj za Agile zajednicu Srbije i regiona. Osim veoma pozitivnih utisaka svih učecnika, zadovoljstvo oko organizovanja ovako značajnog događaja za IT zajednicu dele i kompanije i organizacije koje su pružile podršku u domenu svog poslovanja. Konferencija je organizovana pod okriljem Scrum Alliance, krovne organizacije Scrum-a u svetu (Scrum je jedna od agilnih metodologija razvoja softvera), uz podršku zlatnog sponzora kompanije Humanity i svih ostalih medijskih prijatelja i tehničkih partnera.

Predavanja i intervjui sa govornicima uskoro će biti dostupni na YouTube kanalu Agile Serbia, a sve ostale informacije dostupne su na sajtu http://www.agile-serbia.rs/agile-conference-april-2016.

Oceni tekst

4
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima