25.06.2021. ·
5 min

SUZANA RAKONJAC IZ UBISOFTA: Sve ono što radimo za zaposlene privlači i kandidate kod nas

HelloWorld
2
SUZANA RAKONJAC IZ UBISOFTA:  Sve ono što radimo za zaposlene privlači i kandidate kod nas

“Naša ideja je da ono što radimo za zaposlene bude isto ono što će nam privući i kandidate” kaže na početku razgovora za Helloworld.rs Suzana Rakonjac, HR menadžer u kompaniji Ubisoft, koja je prema oceni kandidata osvojila treće mesto u istraživanju VRH IT Poslodavac za 2021. godinu, čime je ta kompanija svrstana među najpoželjnije poslodavce u Srbiji. 

Kako kaže Suzana Rakonjac, njihova misija je da od prvog kontakta sa kandidatom grade dobar odnos. 

- To postižemo kroz otvorenu komunikaciju i pravovremeno pružanje svih potrebnih informacija. Kada osoba krene sa radom kod nas, taj odnos nadograđujemo kroz mentorstvo i dobar onboarding, a kasnije kroz vođenje brige o razvoju svakog zaposlenog od strane kolega koje vode timove kod nas. Bitno nam je da naši zaposleni imaju prilike da konstantno uče i razvijaju svoje veštine tokom rada na našim projektima, ali i da se osećaju dovoljno slobodno da se obrate svojim team lead-ovima ukoliko bi želeli da napreduju ili u potpunosti promene pravac u kom se razvijaju.

Šta vam znači priznanje koje ste dobili i to što ste ostali među najpoželjnijim IT poslodavcima po izboru kandidata?

- Drago nam je što su nas učesnici u anketi ponovo prepoznali kao jednog od najpoželjnijih IT poslodavaca u Srbiji. Priznanje je potvrda onoga što smo do sad radili za naše zaposlene i kandidate, ali u isto vreme i podstrek da nastavimo da se unapređujemo. Rezultati istraživanja će nam pomoći da dalje unapređujemo naše procese kako bismo osigurali da naši zaposleni u budućnosti budu još zadovoljniji radom kod nas. Nadamo se još boljem plasmanu u nekom narednom istraživanju.

Šta smatrate da je opredelilo ispitanike da vas ocene na ovaj način?

- Naši zaposleni su naši najbolji ambasadori i deljenje njihovog iskustva stečenog u radu u Ubisoftu sigurno pozitivno doprinosi i slici koju kandidati imaju o nama. Ono što smo saznali od naših zaposlenih, a istakli bismo vezano za rad kod nas, definitivno je prijateljski nastrojena atmosfera koja postoji u našem studiju i želja svakog člana tima da pomogne i izađe u susret svojim kolegama. Pored toga to su i njihovi menadžeri, koji vode računa o ljudima u svojim timovima, njihovoj motivaciji i zadovoljstvu, ali i prate kako napreduju sa ostvarivanjem ličnih ciljeva za razvoj. Industrija u kojoj smo je dosta dinamična i stvari se brzo menjaju, pa naši zaposleni imaju priliku da se razvijaju radeći na kompleksnim i interesantnim projektima. Naš utisak je da je sve ovo zajedno doprinelo tome da nas ispitanici vide kao jednog od tri najpoželjnija IT poslodavca u zemlji.

Kako ćete u narednom periodu razvijati vaš brend u odnosu prema zaposlenima i kandidatima?

- Nastavićemo u sličnom pravcu kao i do sad, ali ćemo se truditi da još više slušamo naše zaposlene i njihove ideje za poboljšanje našeg brenda. Interni podaci nam govore da naši zaposleni u radu kod nas cene svoje menadžere i odnos koji imaju sa team lead-ovima, kao i različite mogućnosti za napredovanje u okviru kompanije. Tako da ćemo nastaviti da ulažemo u team lead-ve i razvoj njihovih leaderskih veština, kako bi još bolje vodili računa i bili podrška ljudima u svojim timovima. Kako naš tim konstantno raste, a članovi tima konstantno uče kroz rad na kompleksnim projektima i povećava se i ekspertiza našeg studija u okviru Ubisofta, što će nam, svakako, pomoći da u narednim godinama radimo na još interesantnijim projektima. Naš utisak je da sve ono što radimo za naše zaposlene privlači i kandidate kod nas.

Na koji način dajete informaciju o ishodu konkursa i kako izgleda vaš proces selekcije?

- Povratne informacije kandidatima javljamo putem maila, a u slučaju da želimo da damo ponudu tom kandidatu zakazujemo poziv ili video poziv, u zavisnosti od nivoa senioriteta, kako bismo predstavili detalje ponude i odgovorili na sva pitanja koja kandidat može imati. Proces selekcije se razlikuje od pozicije do pozicije, ali svaki prati sličan tok. Naime, sastoji se iz tri glavna dela – tehničkog testa, HR i tehničkog intervjua. Svi koraci se trenutno odigravaju online. Ideja našeg procesa je da bolje upoznamo kandidata, ali i da steknemo uvid u to koliko je prethodno iskustvo i znanje prenosivo na ono što će raditi kod nas. U isto vreme, to je prilika da kandidat i nas upozna i proceni da li je to što ta pozicija kod nas podrazumeva dovoljno izazovno i motivišuće za njegov dalji razvoj.

Na koje sve načine kandidati koji razmišljaju o vama mogu da se informišu, a da dobiju prave, što autentičnije informacije?

- Prateći naš Game Dev Burrito podcast, naše stranice na društvenim mrežama, kao i profile poslodavca na platformama za zapošljavanje. Takođe, uvek smo otvoreni i za neposredni kontakt sa svim potencijalnim kandidatima i podstičemo ih da nam pišu na našim društevnim mrežama za sve što ih interesuje. U toku prošle godine smo redovno organizovali i Q&A sesije na instagramu, namenjene “malo juniornijim kandidatima“, koji su tad imali priliku da nam in real time-u postave pitanja vezana za bilo šta što ih zanima u vezi Ubisofta.

Šta biste poručili kandidatima koji konkurišu na otvorene pozicije u vašoj kompaniji?

- Kandidatima koji se prijavljuju za pozicije kod nas bismo poručili da prethodno iskustvo u gaming industriji nije neophodno za pozicije u našem studiju, ali da su veoma bitni interesovanje i želja da nauče nešto novo. Takođe, želeli bismo da ih podstaknemo da tokom HR i tehničkog intervjua postavljaju što više pitanja kako bi dobili sve potrebne informacije o tome da li je pozicija za koju je intervju zapravo ono što želi i da li je kompanija pravo mesto za njih.

Za više informacija o  iskustvima o radu, tehnologijama koje se koriste, poseti profil poslodavca.

Oceni tekst

4
35 glasova

2 komentara

Miroslav Miroslav 27.06.2021.
0
0

Ubisoft kod nas bije glas da su katastrofalan poslodavac koji terorise zaposlene i da ih treba izbegavati u sirokom luku. Ovo dolazi od vise bivsih zaposlenih i svako ko hoce tamo da radi treba da ima to u vidu

Nikola Nikola 27.06.2021.
1
0

Jer to ta firma koja daje copyright na far cry muzici is main menu a

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga