09.05.2022. ·
1 min

Sve što morate da znate o YouTube Go

Sve što morate da znate o YouTube Go

YouTube Go će prestati da postoji nakon avgusta.  

Google je zvanično potrvrdio ovu informaciju na svojoj stranici za podršku i preporučio svim njegovim korisnicima da se prebace na glavnu YouTube aplikaciju. 

YouTube Go aplikacija predstavljena je 2016. godine kako bi korisnici sa slabijim hardverom ili internet konekcijom mogli da koriste YouTube platfromu. Naravno, u poređenju sa glavnom aplikacijom, YouTube Go imao je i određene nedostatke kao što je mogućnost komentarisanja postova, kreiranje sadržaja i mogućnost korišćenja tamne teme. 

Sudeći po postu koji je Google objavio, „glavni“ YouTube je poslednjih godina poprilično optimizovan kako bi korisnicima pružio poboljšane performanse na slabijim telefonima i lošijoj internet konekciji.  

Kompanija je takođe obećala da će buduće nadogradnje smanjiti potrošnju interneta kada su u pitanju korisnici koji imaju pristup ograničenom internetu. 

Uz sva ova unapređenja, Google je došao do zaključka da je YouTube Go aplikacija suvišna i nepotrebna, a i mogućnosti slabijih telefona značajno su unapređene u poređenju sa modelima od pre nekoliko godina. 

Na samom početku, Go aplikacija napravljena je od nule za tržište Indije, ali je vremenom postala dostupna i za mnoga druga tržišta u razvoju. 

Apliakcija je do sada preuzeta preko 500 miliona puta sa Google-ove prodavnice aplikacije, a poslednji apdejt dobila je u oktobru 2021. godine. 

Google konstantno radi na novim apdejtima i funkcijama za YouTube aplikaciju, a nedavno je predstavio  i Super Thanks, opciju koja korisnicima dozvoljava da finansijski nagrade kreatore dok gledaju njihove video snimke.  

Takođe, najnoviji izveštaji otkrivaju da bi YouTube u skorijoj budućnosti mogao da dobije posebnu Podcast stranicu, a uz taj apdejt mogli bismo da očekujemo i isključivo audio oglase. 

Oceni tekst

4
4 glasa
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga