24.06.2022. ·
2 min

Telegram premijum pretplata je napokon aktivna i donosi brojne novitete

Telegram premijum pretplata je napokon aktivna i donosi brojne novitete

Nakon najave Telegram Premium servisa početkom meseca, poznata aplikacija za slanje poruka napokon je aktivirala novu mogućnost koja korisnicima za 4.99 dolara mesečno donosi brojne nove opcije. 

Među najvažnijim novitetima izdvajaju se veće download brzine i povećana maksimalna težina fajla od 4GB, umesto standardnih i besplatnih 2GB. 

Premijum pretplatnici će takođe dobiti duplo veće limite koji su nametnuti standardnim korisnicima.

Umesto ograničenja na 500 kanala, premijum korisnici mogu da budu deo 1.000 kanala. Isto se odnosi i na druge Telegram funkcije – moguće je kreirati 20 caht foldera, sa 200 chatova u svakom, moguće je sačuvati do 10 stikera, pinovati do 10 chatova, kao i imati 4 Telegram naloga, umesto 3.  

Premijum korisnici će takođe moći da imaju duže biografije sa linkom. 

Drugi benefiti uključuju pristup bazi Premium stikera, sa još više animacija, ekskluzivne emoji reakcije, različite ikonice za aplikaciju i animirane profilne slike. 

Tu je i konverzija teksta za glasovne poruke u slučaju da vam slušalice nisu pri ruci, kao i poboljšani chat sa botovima koji mogu da pomognu u kvizovima ili, na primer, obavljaju plaćanje.  Interesantno je da je bot API besplatan, otvoren i dostupan svima, u slučaju da neko želi da napravi bota za sopstvene potrebe. 

Možda najbolje od svega, Premium servis uklanja sponzorisane poruke na javnim kanalima. 

Dobre vesti za korisnike su i da CEO Telegrama, Pavel Durov, i dalje stoji pri svojim stavovima koje je izneo prilikom razmatranja plaćenih opcija 2020. godine. 

U skladu sa svime što je tada izrekao, besplatne funkcije će i dalje ostati besplatne, dok nove funkcije neće negativno uticati na iskustvo korišćenja aplikacije za sve koji ne plaćaju njegovo korišćenje. 

To znači da će regularni korisnici Telegrama moći da preuzimaju veće fajlove premijum korisnika, kao i da vide premijum reakcije ili emojie koje oni koriste. 

Durov je obećao o da Telegram neće prestati da razvija besplatne opcije, a najnoviji upadate je to i potvrdio dodavanjem verifikovanih bedževa u chatovima koji su do sada bili dostupni u profilima, rezultatima pretrage i čet listama.  

Uprkos besplatnim novitetima, i plaćena verzija donosi pregršt novi funkcija koje će sigurno biti interesantne mnogim od 700 miliona aktivnih korisnika.  

Oceni tekst

5
6 glasova
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga