29.10.2015. ·
1 min

Voxxed Days Belgrade rekapitulacija

HelloWorld
1
Voxxed Days Belgrade rekapitulacija

Početkom oktobra je održan Voxxed Days Belgrade, prva Devoxx konferencija na Balkanu. Ovaj događaj okupio je profesionalce iz IT industrije - preduzetnike, programere, pripadnike startap zajednice, kao i sve zaljubljenike u nove tehnologije. Kvalitetna predavanja održana na Voxxed konferenciji uvrstila su Srbiju na mapu najvećih evropskih IT dešavanja.

Zanimljivost: Da li ste znali da 50% developera u Srbiji radi ili je radilo u Javi? A od toga opet 50% je radilo J2EE, dok Skalu radi svega 5%. Oko 40% developera posvećuje par sati nedeljno za open-source projekte. Ovo je samo deo preliminarne statistike anonimne ankete za deveopere koju sprovode domaće IT zajednice.

Program konferencije obuhvatio je tri paralelne trake predavanja, radionice, studije slučaja i nezaobilazni “networking”. Predavanja su držali internacionalni i lokalni stručnjaci iz oblasti tehnologije koji su sa posetiocima podelili svoje iskustvo i znanje “sa terena” – Ludovic Champenois i Mandy Waite (Google), Iulian Dragos (Typesafe), Juergen Hoeller (suosnivač frameworka Springa), Simone Bordet, Bogdan Kecman (MySQL stručnjak), Patrick Baumgartner (predstavio graph baze) i drugi.

voxx

Teme o kojima su stručni predavači više upoznali sve prisutne na konferenciji su: Server Side Java, JEE, arhitektura softvera, microservisi, relacione baze, graph-baze, Cloud rešenja, Big Data, NoSQL, Web & HTML, JavaScript Mobile, JVM, IoT, skaliranje softvera, prikaz frameworka, metodologije izrade softvera, razvoj igara, startup, kao i mnoge druge.

Za sve koji nisu bili u prilici da prisustvuju konferenciji izdvojili smo nekoliko interesantnih predavanja i fotografija. Ostale možete da vidite na zvaničnom YouTube kanalu konferencije, kao i na njihovoj Facebook stranici, a možete da ih zapratite i na Twitteru, gde objavljuju sve novosti u vezi sa svojim aktivnostima.

voxx1

voxx2

voxx3

voxx4

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

1 komentar

Nenad Nenad 29.10.2015.
0

Voxxed Days je bio vrh!

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga