Voxxed Days Belgrade rekapitulacija
Opšti IT

Voxxed Days Belgrade rekapitulacija

29.10.2015. · 1 min

Početkom oktobra je održan Voxxed Days Belgrade, prva Devoxx konferencija na Balkanu. Ovaj događaj okupio je profesionalce iz IT industrije - preduzetnike, programere, pripadnike startap zajednice, kao i sve zaljubljenike u nove tehnologije. Kvalitetna predavanja održana na Voxxed konferenciji uvrstila su Srbiju na mapu najvećih evropskih IT dešavanja.

Zanimljivost: Da li ste znali da 50% developera u Srbiji radi ili je radilo u Javi? A od toga opet 50% je radilo J2EE, dok Skalu radi svega 5%. Oko 40% developera posvećuje par sati nedeljno za open-source projekte. Ovo je samo deo preliminarne statistike anonimne ankete za deveopere koju sprovode domaće IT zajednice.

Program konferencije obuhvatio je tri paralelne trake predavanja, radionice, studije slučaja i nezaobilazni “networking”. Predavanja su držali internacionalni i lokalni stručnjaci iz oblasti tehnologije koji su sa posetiocima podelili svoje iskustvo i znanje “sa terena” – Ludovic Champenois i Mandy Waite (Google), Iulian Dragos (Typesafe), Juergen Hoeller (suosnivač frameworka Springa), Simone Bordet, Bogdan Kecman (MySQL stručnjak), Patrick Baumgartner (predstavio graph baze) i drugi.

voxx

Teme o kojima su stručni predavači više upoznali sve prisutne na konferenciji su: Server Side Java, JEE, arhitektura softvera, microservisi, relacione baze, graph-baze, Cloud rešenja, Big Data, NoSQL, Web & HTML, JavaScript Mobile, JVM, IoT, skaliranje softvera, prikaz frameworka, metodologije izrade softvera, razvoj igara, startup, kao i mnoge druge.

Za sve koji nisu bili u prilici da prisustvuju konferenciji izdvojili smo nekoliko interesantnih predavanja i fotografija. Ostale možete da vidite na zvaničnom YouTube kanalu konferencije, kao i na njihovoj Facebook stranici, a možete da ih zapratite i na Twitteru, gde objavljuju sve novosti u vezi sa svojim aktivnostima.

voxx1

voxx2

voxx3

voxx4


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

1 komentar

  1. Nenad
    Nenad oktobar 29, 2015 u 15:01 · Odgovori

    Voxxed Days je bio vrh!

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška