Dešavanja

Budi u toku sa dešavanjima u IT zajednici. Najave konferencija, vebinara, radionica i ostalih IT događaja.

Blog Dešavanja
26.09.2024.

SEETEST konferencija 2024.

Nakon veoma uspešnog izdanja konferencije prošle godine u Bukureštu i online, SEETEST se vraća! Međunarodna konferencija o testiranju softvera, koja će se održati 26. i 27. septembra 2024. godine, prvi put će se održati u dinamičnom gradu Zagrebu, Hrvatska, i biće dostupna i putem interneta, podstičući inovacije, saradnju i deljenje znanja. Sada je već počela kampanja Super Early Bird za SEETEST 2024 i nudi 30% popusta na cenu svih ulaznica do 29. februara. Ponuda predstavlja najveći popust koji možete dobiti za ovogodišnje izdanje - zato se pobrinite da rezervišete svoje mesto sada pre kraja februara. Više informacija o samom događaj je dostupno putem linka.

HelloWorld
0
26.09.2024.

Poziv za prijavu radova za SEETEST 2024 je sada otvoren!

Međunarodna konferencija o testiranju softvera koja će se održati 26. i 27. septembra 2024. godine po prvi put će se održati u živopisnom gradu Zagrebu i online. A sada možete biti deo toga kao govornik na sesiji! Kampanja za prijavu radova je otvorena do 15. aprila, a zainteresovani predavači mogu poslati svoj rad na veb stranici konferencije. Za više informacija na linku.

HelloWorld
0
31.05.2024.

Machine Learning konferencija 2024.

Pozivamo vas na Machine Learning konferenciju, koja će se održati u Subotici 31. maja i 1. juna 2024. godine, u konferencijskoj sali Inspira Grupe. Machine Learning konferencija je jedan od ključnih događaja u Srbiji i regionu koji se bavi temama Data Science, mašinsko učenje i veštačke inteligencije. Cilj ove konferencije je da, na jednom mestu, okupi stručnjake, poslovne lidere i akademske istraživače na ovim poljima kako bi razmenili znanja i diskutovali o najnovijim trendovima. MLC se ove godine organizuje četvrti put, a nakon uspešnih događaja 2019., 2022. i 2023. okarakterisana je kao najbolji manji događaj koji se fokusira na tehničke teme i pruža praktična znanja. Konferencija okuplja 150-200 profesionalaca koji tokom dva dana imaju prilike da čuju preko 15 stručnih predavanja i panel diskusija. Ove godine, dve glavne teme koje konferencija obrađuje su Generative AI i MLOps, o kojima će pričati eminentni stručnjaci iz Srbije i regiona. Konferencija se održava na engleskom jeziku a među predavačima imamo predstavnike brojnih kompanija iz Srbije, Rusije, kao i Instituta za veštačku inteligenciju. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=6Jn0FDx-7Ww[/embed] Posebno nam je zadovoljstvo da ćemo među predavačima imati i gošću iz kompanije Meta, tehničkog program direktora koja će nam pričati o budućnosti harvera i dizajnu čipova koji se tek razvijaju. Early Bird karte su već u prodaji, a samo na našem sajtu uz promo kod HW15 imate 15% popusta na kotizacije. Za sve ključne informacije o događaju možete pratiti sajt ml-conference.rs.

HelloWorld
0
25.04.2024.

Tehnički dug i kako se boriti sa njim

Prijavi se na vebinar: Technical debt i kako se boriti sa njim U organizaciji sajta HelloWorld.rs a u saradnji sa kompanijom Createq, u četvrtak 25. aprila od 18 časova održaće se, putem Zoom platforme, vebinar na temu: „Technical debt i kako se boriti sa njim“? Nagomilavanje tehničkog duga može izazvati ozbiljne probleme projektima. Aplikacija može postati previše skupa za održavanje, dalju nadogradnju, i tako će biti mnogo teže uložiti “dodatan” napor potreban za održavanja baze koda, što će automatski značiti da će ona postati prevaziđena. U cilju dolaska do potencijalnih rešenja za ovaj problem, neka od pitanja na vebinaru biće : - Koji su metodi za rešavanje tehničkog duga? - Da li je tehnički dug specifičan za outsource ili inhouse? - Da li je tehnički dug "nužno zlo" ili se može izbeći? Panelisti će iz svog ugla podeliti sopstvena iskustva, a obradiće i teme kao što su uticaj tehničkog duga na zadovoljstvo zaposlenih i kako opravdati vraćanje tog duga, a oni su: - Novak Novokmet, General Manager i Senior Software Architect, Createq - Dragan Gvozdenovic,  Senior Software Developer, Enlight - Nemanja Tozić, Senior Software Engineer, Ananas Moderator ovog besplatnog vebinara biće Nebojša Kamber, šef IT-a 4 zida. Link za prijavu za vebinar.

HelloWorld
0
20.04.2024.

International Women's Day: Impact the Future

april, 11:00 - 16:00, Svečana sala, Prirodno-matematički fakultet Pridružite nam se i otkrijte kako "Impact the Future" ne predstavlja samo slogan, već stvarnost koju žene u IT-u svakodnevno oblikuju svojim inovacijama i liderstvom. Ovaj događaj, otvoren za sve, ističe značajne doprinose žena u različitim oblastima IT. Istražite sa nama kako tehnološke inovacije zajedno oblikuju budućnost, od veštačke inteligencije do razvoja softvera. Kroz predavanja i netvorking sesije, pruža se prilika za učenje, deljenje ideja i umrežavanje sa stručnjacima koji su na čelu pokreta ka inkluzivnijoj i naprednijoj tehnološkoj zajednici. Ne propustite priliku da budete deo ovog ključnog događaja koji ističe žene u IT-u. Konferencija je besplatna, ali je broj mesta ograničen. Registracija je već otvorena, i možete se prijaviti putem linka na našoj zvaničnoj stranici.  

HelloWorld
0
19.04.2024.

Digitalk konferencija od 19. do 21. aprila u Zrenjaninu!

U Zrenjaninskom hotelu Vojvodina od 19. do 21. aprila održaće se ovogodišnja Digitalk konferencija, pod sloganom "Zrenjanin, the Eagle has landed!" Dok Džef Bezos, Ilon Mask i Ričard Brenson istražuju putovanja u svemir, mi se zajedno sa vama trudimo da unapredimo našu planetu kroz primenu veštačke ili prirodne inteligencije. Uoči 55. godišnjice iskrcavanja na Mesec, ovo je prilika da se zajedno zapitamo o novim inovacijama, smeru veštačke inteligencije i uticaju tehnologije na poslovanje i naše živote. Jedan od osnivača Digitalk-a i rođeni Zrenjaninac Vlada Kovač, o događaju koji sledi kaže: "Već više od decenije, IT inženjeri i digitalci svakog proleća dolaze po dozu inspiracije, znanja i poslovnih prilika u Zrejnanin. Svake godine, pred nama su novi izazovi i visoka očekivanja koja ne smemo izneveriti i verujem da smo i ove godine uspeli da napravimo program koji će zadovoljiti i najzahtevnije." Među više od 30 predavača izdvajamo: ● Goran S. Milovanović, Lead Data Scientist @ Smartocto ● Ina Poljak, Psihološkinja i konsultantkinja ● Borislav Vukojević, Magistar komunikologije i konsultant @ UNESCO ● Vladimir Vulić, Co-founder and President of Digitalizuj.Me ● Rade Rakočević, Osnivač i direktor @ Senzal capital Beograd ● Anka Gorgiev, SVP, Brand Strategy @ BGB Group ● Barbara Maheshwari, Direktorica @ Remote Bob ● Karolina Herbut, Finansijska savetnica, edukatorka, kouč ● Aleksandar Grašić, Osnivač edukativne platforme Outliers (excel.grasic) & Microsoft MVP Poseban fokus ove godine biće na oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Kompanije i napredni pojedinci sve više koriste veštačku inteligenciju da pojednostave operacije i unaprede procese donošenja odluka. Od prediktivne analitike do personalizovanog korisničkog iskustva, AI menja način na koji kompanije komuniciraju sa podacima i kupcima, a sve veći broj pojedinaca jednostavne operacije prepušta nekom od AI alata koji su dostigli veliku popularnost. "Uvek nam je važno da pokrijemo različite aktuelne teme, često iz više uglova, da bismo pokrenuli ljude kojima je potreban podstrek za akciju. Naša konferencija je jedinstvena prilika da dobijete novu energiju i promenite stvari na bolje jer, ovde vas, na jednom mestu, čekaju najbolji predstavnici digitalne ekonomije, kako na sceni, tako i u publici, na kafe pauzama i na žurci." zaključuje predstavnik domaćina Vlada Kovač. Helloworld vam omogućava 20% popusta kako na kotizacije Digitalk konferenciju, tako i za kotizacije za E-Commerce Days uz promo kod  helloworld. Više informacija o konferenciji možete pronaći na zvaničnom sajtu.  

HelloWorld
0
18.04.2024.

Levi9 Meet up: "AI-Driven Software Development: the good, the bad and the ugly"

Pozivamo vas da nam se pridružite na prvom Meetup-u u 2024. godini pod nazivom "AI-Driven Software Development: the good, the bad and the ugly", koji će voditi Zoran Nikić (Test Lead) i Stefan Atanasković (Senior Python Developer) iz Levi9! Predavači će istražiti ovu temu iz development i testing perspektive. Zoran će u svojoj prezentaciji istražiti kompleksnu dinamiku interakcije između ljudi i AI chatbota, i pokušati da odgovori na pitanje - Da li i kako možemo biti sigurni da chatbot stvarno radi kako treba? Sa druge strane, Stefan će iz svoje role objasniti kako najbolje iskoristiti AI alate za efikasnije pisanje koda i kako se možemo zaštititi od neželjenih efektata i propusta AI tehnologija. Ako želiš da čuješ više o ovoj temi, pridruži nam se! Meetup se održava 18. aprila u K-Districtu, u prostorijama Levi9. Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen, pa su prijave obavezne putem ove forme: https://forms.office.com/e/fdar2u57r0 Reason #612: We love to share our knowledge.

HelloWorld
0
28.03.2024.

Pridruži nam se na Helloworld.rs događaju: Žene u IT industriji gde smo sada i kako da napredujemo

Sa kojim izazovima se suočavaju žene koje grade karijeru u IT-ju? Kako ih motivisati da se u većoj meri priključe IT industriji? Kako se može poboljšati pristup obrazovanju i profesionalnom razvoju žena u IT sektoru? Šta bi im sve olakšalo napredovanje? Koje su dobre prakse IT kompanija u Srbiji po pitanju rodne ravnopravnosti? Ako te zanimaju odgovori na ova i mnoga druga pitanja, ali i iskustva uspešnih žena koje rade u IKT sektoru pozivamo te na panel „Žene u IT industriji - gde smo sada i kako da napredujemo“ koji će se u organizaciji sajta Helloworld.rs održati 28. marta od 18 časova u Impact Hub-u (Makedonska 21, Beograd). Prema podacima, u užoj oblasti informacionih tehnologija žene zauzimaju tek 30% radnih mesta, i  imaju gotovo 10% manju platu od svojih muških kolega. Manji broj devojčica se usmerava ka STEM fakultetima. Žene su nedovoljno zastupljene na najvišim rukovodećim mestima, uprkos istom ili višem stepenu obrazovanja. O izazovima na koje nailaze žene koje grade karijeru u IT-ju, stereotipima i predrasudama koje ih prate, ali i mogućim rešenjima kroz koji i sistem i kompanije mogu da im olakšaju razvoj u ovoj oblasti, na Helloworld.rs panelu će govoriti : Zoja Kukić Đorđević, Co-founder of Haptic Synaptic, Startit & SheRocks Global Olja Gaković, sa.global, Country Manager Serbia Jelena Bratić, Microsoft, Security Adviser Panelistkinje će  ispiričati kako su gradile svoj profesionalni put, kako su uspevale da se izbore sa teškoćama i na koji način smatraju da  položaj žena u IT industriji može da se poboljša.  Pozivamo te da nam se pridružiš, učestvuješ u diskusiji i postaviš sva pitanja koja te interesuju. Učešće na događaju je besplatno, PRIJAVI SE putem Linka

HelloWorld
0
27.03.2024.

Workshop i panel na temu Google Analytics i budućnost bez Cookies-a

WebMind, u saradnji sa IAB Serbia, sa zadovoljstvom najavljuje predstojeći workshop i panel diskusiju na temu "Google Analytics & Cookiesless era". Događaj će se održati 27. marta 2024. godine, u prostorijama hotela Holiday Inn (Španskih boraca 74, Novi Beograd), u periodu od 10 do 14 časova. Ovaj skup ima za cilj da okupi stručnjake iz oblasti digitalnog marketinga i analitike, kako bi zajednički istražili nove trendove u praćenju konverzija i alternativama za kolačiće trećih strana, koji su neizostavan deo digitalnog oglašavanja i analize posetilaca na web stranicama. Naravno, uz priču o ovoj temi ne možemo zanemariti ni činjenicu da ćemo se uskoro pozdraviti sa kolačićima trećih strana. Koji je trenutno status, koje alternative se nude i da li su one zaista dovoljno dobre da zamene praksu na koju smo navikli? Workshop će održati: Vladimir Ćuk  marketinga i eCommerce direktor u kompaniji Gigatron će voditi workshop, fokusirajući se na konverzije - njihovo setovanje, praćenje i sve ostale elemente koji su ključni u ovom kontekstu. Nakon uspešnog obrađivanja promena koje GA4 donosi, ovog puta će se detaljnije osvrnuti na praktične aspekte i izazove sa kojima se stručnjaci susreću u cookiesless eri. Panelisti: Na panelu će učestvovati predstavnici vodećih kompanija u digitalnom marketingu, Direct Media, kao i drugi ugledni stručnjaci čija imena će uskoro biti objavljena. Diskusija će pokriti trenutni status tržišta bez kolačića trećih strana, moguće alternative i njihovu efikasnost u zamenu za dosadašnje prakse. Kotizacije i prijava: Prijave za događaj možete izvršiti putem linka. Cene kotizacija su sledeće: Redovna cena: 15.000 RSD T1 - redovni članovi IAB Serbia: 8.000 RSD T2 - pridruženi članovi IAB Serbia: 9.000 RSD T3 - pridruženi članovi IAB Serbia: 10.000 RSD Studentska kotizacija: 4.500 RSD Za prijavu i dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti putem e-maila na masterclass@iab.rs. Ne propustite priliku da se upoznate sa najnovijim trendovima i strategijama u digitalnom marketingu, i da iz prve ruke čujete od vodećih stručnjaka kako se prilagoditi svetu bez kolačića trećih strana. Očekujemo vas na događaju koji će oblikovati budućnost digitalnog oglašavanja. Za više informacija, pratite WebMind i IAB Serbia na društvenim mrežama i našim zvaničnim web stranicama.

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.