O kompaniji
3
Iskustva
Plate
Poslovi
3Lateral logo

3Lateral

Oceni kompaniju
02.12.2021.

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Helloworld

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Kroz današnju predaju urbanističkog projekta kompanija je pružila uvid u budući izgled i sadržaje koje će dobiti novi centar za istraživanje i razvoj, a koji je posebno dizajniran za potrebe daljeg unapređenja tehnologija usmerenih ka digitalizaciji čoveka.

Ova jedinstvena zgrada nalaziće se nadomak Univerzitetskog centra u Radničkoj ulici u Novom Sadu, a o čemu smo već pisali sredinom prošle godine kada je obelodanjena kupovina parcele za kampus. Ova zgrada je osmišljena kao inspirativan i multidisciplinarni radni prostor, pa je samim tim dizajnirano okruženje koje će podržati celokupan razvojni ciklus savremenih tehnoloških rešenja – od istraživanja do proizvoda.

Organizacija prostora i tehnička opremljenost kampusa biće posebno prilagođeni potrebama radnih procesa ali će omogućiti i dalje razvijanje grupe MetaHuman proizvoda, 3Lateral hardverskih i softverskih rešenja i stvoriti ambijent koji inspiriše tim ka daljim inovacijama. Povodom ove značajne vesti, oglasio se i Vladimir Mastilović, osnivač 3Lateral-a i potpredsednik za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games, koji je tom prilikom istakao sledeće:

Vidimo veliki značaj u izgradnji prostora koji će dati neophodne alate našem timu, inspirisati stvaranje novih ideja i stimulisati međutimsku saradnju. Verujemo da će ova tehnološki savremena zgrada sa svojim bogatim programom omogućiti našem rastućem timu da dodatno proširi opseg i kvalitet kreativnih aktivnosti.

Nastavićemo da podržavamo lokalni ekosistem i lokalne inicijative, dok paralelno sarađujemo sa Epic Games timovima širom sveta. Autentična opremljenost kampusa će osnažiti naš dalji rad na projektima kreiranja digitalnih ljudi, podsticati istraživanje i razvoj našeg doprinosa u AAA produkciji video igara i doprineti razvoju tehnologija i proizvoda relevantnih za realizaciju Metaverse ideje.

Izrada projektnih elaborata poverena firmama iz Srbije

Fizička blizina kampusa Univerzitetskom centru u Novom Sadu, kao i planirana izgradnja auditorijuma za razmenu znanja u kampusu, dodatno će ojačati partnerstvo kompanije sa univerzitetima u Srbiji i produbiti saradnju između industrije i nauke. Kao lokalni Unreal Engine razvojni centar, 3Lateral će nastaviti da podržava projekte koji se oslanjaju na Unreal Engine tehnologije.

“Iako smo u ranoj fazi projekta, objavljeni detalji predstavljaju okvir za izgradnju našeg novosadskog kampusa. Posebnu pažnju posvećujemo ekološki održivim sistemima i poštovanju okuženja u kome će se kampus nalaziti. Verujemo da projektno rešenje neguje duh kraja u kom gradimo i upotpunjuje izgled ulice i zelenila u njoj”, izjavio je Mike Millest, menadžer za izgradnju u kompaniji Epic Games.

Između ostalog, ostvarena je bliska saradnja sa CBRE, partnerom koji upravlja projektom za izgradnju 3Lateral kampusa, kao i talentovanom grupom projektanta i konsultanata koji imaju veliko lokalno, ali i internacionalno iskustvo. Izrada glavnih projektnih elaborata poverena je firmama iz Srbije – A3 Architects, Antipod, DNEC, BWK i Cepting, a uz podršku globalnih konsultanata kao što su AltaTech, Theatreplan, Sandy Brown i Guidepost.

Zajedničkim trudom, definisan je projekat koji integriše zanimljiva i aktuelna inženjerska rešenja, posebno u domenima dizajna data centra, bezbednosnih sistema, auditorijuma i akustike. Otuda, predaja urbanističkog projekta predstavlja veliki korak bliže ka realizaciji 3Lateral kampusa.

Završetak izgradnje kampusa i useljenje tima u novi radni prostor planiran je za 2024. godinu. Tim je uzbuđen što će osnažiti svoje lokalno prisustvo i produbiti odnose sa kreatorima, istraživačima i edukatorima zainteresovanim za Unreal Engine i tehnologije za kreiranje digitalnih ljudi.

Za više informacija posetite profil 3Lateral! 

Galerija