O kompaniji
1
Iskustva
Plate
Poslovi
Q Agency logo

Q Agency

Oceni kompaniju
18.08.2021.

Jedna od najboljih softverskih agencija na svetu traži ljude iz Srbije

Helloworld

Njihovi prihodi se iz godine u godinu udvostručuju, konstantno šire svoj tim na globalnom nivou, osvajaju prestižne nagrade i predstavljaju inovativne proizvode. Planiraju da otvore čak 130 novih radnih mesta u ovoj godini, čime će se broj stručnjaka u ovoj kompaniji povećati za više od 50 odsto.

Ssada su u potrazi za mladim developerima iz Srbije. Internacionalna IT kompanija Q, sa sedištem u Hrvatskoj, postoji  od 2013. godine, broji preko 200 eksperata, dok su The Times, Manpower, Novartis samo neki od njihovih klijenata. Postoji li magična formula za postizanje ovakvih uspeha?

Mladu kompaniju osnovalo je trojica prijatelja Filip Ljubić, Dalibor Jurgec i Vedran Tolić u Zagrebu. Iako veći deo svojih projekata obavljaju iz Zagreba, Q ima i kancelarije koje se nalaze u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Americi, a trenutno posluju na 22 svetska tržišta. Za potrebe klijenata razvijaju različite softverske proizvode, od aplikacija preko web stranica, pa sve do internet prodavnica.

Kada je reč o poslovanju u Srbiji, Q traži talentovane mlade ljude, developere iz naše zemlje, koji bi radili za njih iz svojih domova:

„Po zadovoljstvu klijenata smo u top 20 u svetu, a po zadovoljstvu zaposlenih smo u top tri u regionu. Smatram da smo izuzetno atraktivan poslodavac koji u Srbiji traži 50 novih inženjera za globalne projekte“, rekao je Filip Ljubić, CEO kompanije Q i dodao:

„U Srbiji tražimo iskusne profesionalce, koji osim odličnog poznavanja tehnologija imaju razvijene i komunikacijske veštine“.

Broj stručnjaka u Q-u dolazi paralelno s rastom broja klijenata, pa je tako tokom samo prošle pandemijske godine došlo preko 70 novih ljudi i akvizirano je 42 nova klijenta. Kada je reč o 2021. godini, broj novih klijenata do sad je 36, a njihov zbir, otkad agencija postoji, je preko 250.

O tome da ova IT agencija prednjači u svojoj oblasti svedoče i brojne nagrade koje je osvojila - proglašeni su za jednu od 20 najboljih svetskih web development kompanija u svetu od strane vodeće nezavisne svetske agencije za rangiranje IT kompanija. Jedna od vodećih kompanija na svetu za merenje angažovanosti zadovoljstva zaposlenih, Peakon, svrstala je Q među najboljih pet odsto IT kompanija na svetu u toj kategoriji. Takođe, dve godine za redom, Q se našao na listi 500 najbrže rastućih firmi u Evropi, Bliskom Istoku i Africi (Deloitte Fast 500 EMEA), a treba napomenuti i da su osvojili nagradu za najboljeg poslodavca u regionu.

Zdravstvena aplikacija za otkrivanje optimalnog primaoca bubrega

Agencija Q je radila u svim industrijama, ali ono što je posebno interesantno je da sa klijentima rade velike projekte koji predstavljaju budućnost u polju medicine. Jedno od softverskih rešenja,  pomaže da donirani bubreg lakše pronađe svog optimalnog i odgovarajućeg primaoca. U pitanju je aplikacija razvijena za potrebe britanske kompanije koja nosi naziv “Accunea Transplant Monitor”, a koja će pomagati u transplantaciji organa i raditi na povećanju broja uspešnih operacija. Ovakav softverski proizvod pruža mogućnost da se bluetooth vezom prate funkcije organa u realnom vremenu, što će omogućiti lakše utvrđivanje da li će potencijalnom primaocu odgovarati organ i to pre nego što se izvrši transplantacija, a sve sa ciljem da se iskoristi potencijal svakog doniranog organa.

Ukoliko želiš da saznaš više informacija o kompaniji poseti profil poslodavca na IT Insajderu: Q AGENCY.

Galerija