Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

06.03.2023. ·
2 min

Kako izgleda hibridni rad u Sipod-u?

U poslednjih nekoliko godina, veliki broj kompanija je prepoznao prednosti hibridnog rada i fleksibilnog rasporeda, omogućavajući zaposlenima da rade od kuće, iz kancelarije ili sa drugih lokacija. Potpuno fleksibilan model rada je upravo ono što nudimo u Sipod-u. Zaposleni biraju da li će raditi od kuće ili iz kancelarije. Ni na koji način nisu uslovljeni određenim brojem dana mesečno koji moraju provesti u kancelariji. (više)

HelloWorld
0
06.03.2023. ·
2 min

Zašto je Atlas naš omiljeni alat za internu komunikaciju?

Kao i u svakoj softverskoj kompaniji koja ima hibridni model rada, i u Sipod-u je komunikacija među članovima tima izuzetno važna za uspeh projekata na kojima radimo. Uz rast broja zaposlenih i složenije projekte, postalo je očigledno da Slack više nije dovoljan i da moramo proširiti svoje alate za internu komunikaciju. Zato smo odlučili da uvedemo Atlas. (više)

HelloWorld
0
06.03.2023. ·
2 min

Task Inspector - Novi Sipodov proizvod

U proteklih nekoliko meseci, naš tim je vredno radio na stvaranju proizvoda koji bi rešio problem procesa prijave kvarova i različitih problema kao i praćenja procesa njihovog rešavanja, prevashodno u hotelijerskoj, građevinskoj i medicinskoj industriji. Zadovoljstvo nam je da najavimo da uskoro izlazi MPV našeg proizvoda koji smo nazvali Task Inspector i koji će, nadamo se, naći široku primenu u upravljanju različitim zadacima koje službe održavanja mogu imati na terenu. (više)

HelloWorld
0
03.03.2023. ·
1 min

Upoznajte RT-RK

Vrednosti i kultura RT-RK zajednice počeli su da se razvijaju pre 30 godina i od tada do danas oplemenjuju se zahvaljujući sjajnim ljudima koji su svoj profesionalni put podelili ili ga i dalje dele sa nama. (više)

HelloWorld
1
03.03.2023. ·
4 min

One of our stories: Competence Development

In our previous story, we talked about external education opportunities and how they help our team members develop various technical and soft skills. However, in order to maximize our team development and get all-around educational results, we also implemented two internal training sessions focused on empowering people-oriented competencies. (više)

HelloWorld
0
03.03.2023. ·
1 min

Događaj: „Položaj žena u IT industriji“

Ukoliko te interesuje tema o zastupljenosti žena u IT industriji, radiš u IT sektoru ili planiraš da se zaposliš, pozivamo te na naš događaj „Položaj žena u IT industriji“ koji će se održati 23. marta od 18h u Impact Hub-u (Makedonska 21, Beograd). Tri uspešne žene iz IT industrije pričaće o svom razvojnom putu: Anastasia Engelhardt, QA Automation Engineer, Lioneight  Tamara Viličić, Senior Software Engineering Manager, Microsoft Mirjana Trobok, Delivery Director, Levi9 Pričaćemo o: Položaj žena u IT industriji Sa kakvim izazovima se žene susreću na poslu? Kakav je karijerni put naših sagovornica? Koliko su žene zastupljene na vodećim pozicijama u IT industriji? Kolika je zainteresovanost žena za rad u IT industriji? Koje su prednosti i mane u radu u IT industriji iz ženskog ugla? Da li se žene u IT industriji više bave Non - IT ili IT poslovima? Panelistkinje će sa vama podeliti svoja iskustva, prakse i savete, a mi te pozivamo da uz dobru atmosferu sa nama takođe podeliš svoja iskustva i postaviš pitanja koja te interesuju. Čekamo te na adresi Makedonska 21, Beograd! Učešće na događaju je besplatno, prijavite se putem linka: PRIJAVA

HelloWorld
3
03.03.2023. ·
1 min

Prijava za "International Women day" event

Pozivamo te da se priključiš događaju povodom Međunarodnog dana žena! Događaj će se održati u subotu, 11. marta u periodu od 11h do 14h u prostorijama Startit Centra u Kragujevcu, u ulici Kralja Petra I 23 (u zgradi Centrotextila u potkrovlju/Ulaz za Urbanizam). Događaj je podržan od strane kompanije LionEight. Teme o kojima ćeš moći više da čuješ u subotu, biće: "Break the stereotype: 7 mitova o QA poslu",  Anastasia Engelhardt, QA Engineer, kompanija LionEight "Kako postati project manager" Anđela Petrović, Project Manager, kompanija LionEight "CI/CD with GitHub Actions" , Vesna Milovanović,  DevOps Engineer, kompanija Endava "Tips&Tricks: Angular za Juniore" , Ljiljana Matić, Frontend Developer,  kompanija LionEight Požuri i obezbedi svoje mesto na vreme! Prijavi se ovde.

HelloWorld
0
02.03.2023. ·
1 min

A Meet-and-greet, Something to Eat, and Loads of Ideas: A Recap on Our Open Day Extravaganza

We called it an open day – a chance for people to come and meet our teams and get acquainted with the IT Labs way of doing things, but our doors are always open to curious minds and inquisitive souls. No, we didn’t hold an hour-long presentation on our mission and vision, but we did talk a lot – and got to meet some amazing people from other industries, companies, shared ideas with them, opened doors for potential collaboration, and as per every Extravaganza – we had a really good time. One other thing we focused on was showing and sharing our Re:Imagine Session concept – they’re already underway, and they’re something we’ll keep on holding so that we give – leaders, people with concepts and ideas, and people from different walks of life – the opportunity to tell their story, their findings, ideas, and find people they can work with, supporters, or simply just give people a new perspective on things. A big thank you to all who made it to our Open Day Extravaganza – we’d love to see more of you and develop our relationship. And to all those who didn’t make it – we’re here for you and we’re inviting you to come and meet us, we’d love to talk to you. Here’s a video that catches some of the fun we had. Visit the company profile.

HelloWorld
0
01.03.2023. ·
2 min

Agile Humans Meetup: Liderstvo - gde sam ja tu

Dobrodošli na 53. Agile Humans meetup! Ovog puta otklanjamo zabunu oko pojma liderstva, reči koja se često koristi, ali se retko razume. (više)

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.