Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

23.12.2022. ·
1 min

Hakaton za srednjoškolce: FONIS & Telesign

I dalje smo pod utiskom sa programerskog takmičenja za srednjoškolce koje je organizovala studentska organizacija FONIS na Fakultetu organizacionih nauka u prvoj polovini decembra. Hteli smo da podelimo sa vama uspešno realizovan Hakaton na kom je 40 mladih takmičara podeljenih u 10 timova imalo 24 časa da odgovore na temu ,,Kreirati softversko rešenje koje će korisnicima podići svest o nasilju na internetu i pomoći u njegovom rešavanju’’. Svi timovi su prezentovali svoja rešenja i bilo je interesantno videti koliko su svi bili predani zadatku i koliko zrelo pristupaju samoj temi koja je sve veći izazov današnjice. (više)

HelloWorld
0
22.12.2022. ·
3 min

Quantox Technology Obezbedio Investiciju od 20 Miliona Eura od Slovačkog Sandberg Capital-a

Nova prekretnica u IT svetu! Budućnost uz jaka partnerstva! (više)

HelloWorld
1
21.12.2022. ·
3 min

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje – tehnologije budućnosti koje mnogi biznisi već koriste

Softveri za prepoznavanje lica, za detekciju pokreta, self-driving automobili i još puno toga što je do pre nekoliko godina bilo nezamislivo – tehnologije su zasnovane na veštačkoj inteligenciji (Artificial Inteligence - AI) i mašinskom učenju (Machine Learning - ML). (više)

HelloWorld
0
20.12.2022. ·
2 min

Plate u IT industriji idu i do 8.500 evra

Podaci sajta HelloWorld.rs pokazuje da su kandidati u IT industriji sve aktivniji na tržištu rada, te možemo primetiti povećan broj konkurisanja na oglase u novembru za 26% u odnosu na isti mesec prethodne godine. (više)

19.12.2022. ·
1 min

Marko Vučetić PR HelloWorld-a na DevFestu: Neizvesnost u borbi za talente

U Novoj Iskri 13.12. održana je konferencija DevFest 2022 u organizaciji Serbian Tech-a i Google Developers grupe. (više)

HelloWorld
0
16.12.2022. ·
5 min

One of our stories: Continuous Learning

In our first story, we talked about career development at Insightful. However, we all know that our skills don't magically enhance overnight. This is why here we would like to walk you through the way we actually support our team members to expand their level of competencies, preparing them for their current and new responsibilities and roles. (više)

HelloWorld
0
16.12.2022. ·
6 min

Sinhrona vs asinhrona komunikacija:

Sa razvojem tehnologije, imamo utisak da se načini i kanali komunikacije menjaju iz dana u dan, pogotovo na radnom mestu i pogotovo u IT industriji. U današnjem digitalnom svetu postoje dve primarne forme komunikacije: sinhrona i asinhrona, i iako su obe varijante uveliko u upotrebi i obično se kombinuju, postoje određene razlike među njima koje ih čine prikladnima za određene slučajeve, ali i ne toliko prikladnima za neke druge. (više)

HelloWorld
0
16.12.2022. ·
1 min

Sanne – One team, one dream!

At Sanne group, team spirit is what we are all about. We enjoy each other’s company and never miss a chance to have fun. Keeping company culture alive and kicking has been tough throughout the pandemic and with so many employees still opting for hybrid work we were all looking forward to spending some quality time together. Therefore, after a long time of remote work and virtual meetings, on June 18th we all finally got together for our 2022 annual team building event. The hosts at Ranch Concept just outside of the city greeted us with excellent food, drinks and a live band. Aside from the competition program with sports games, we were thrilled to have a chance to enjoy horse-back riding. We had a perfect, exciting day in the sun we will remember at this unique rustic space in nature with barns, orchards, mini zoo and a coral of horses and we can’t wait to see how our Social Committee will top this next year! (više)

HelloWorld
0
15.12.2022. ·
3 min

Kako izabrati najbolju Linux desktop distribuciju?

Linux operativni sistem je moćna, fleksibilna, bezbedna i pouzdana platforma koja može da posluži gotovo svakoj svrsi koju zamislite. Od servera do desktopa, do embedovanih sistema, i interneta stvari (IoT)…Linux može da bude sve ono što želite da bude.  (više)

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.