Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

28.10.2022. ·
2 min

TNation tim završio još jedan uspešan projekat, čeka ih Kraft pivo i voćno iznenađenje!

Tokom oktobra tim je finalizovao složeni sistem i predstavio demo verziju klijentu iz inostranstva. Demo je prošao uspešno i klijent je pokazao zadovoljstvo tokom saradnje sa našim timom. Kako bi pokazali zahvalnost članovima TNation tima, odlučili smo da pošaljemo mali znak zahvalnosti, paket sa pivom i grickalicama – nadamo se da će uživati. (više)

HelloWorld
0
27.10.2022. ·
1 min

Završena konferencija Neformalno obrazovanje – odgovor na izazov rasta IT industrije

U utorak 25.10. u Naučno-tehnološkom parku u Nišu Marko Vučetić ispred sajta HelloWorld.rs imao je priliku da u okviru konferencije "𝐍𝐞𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐧𝐨 𝐨𝐛𝐫𝐚𝐳𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 - 𝐨𝐝𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫 𝐧𝐚 𝐢𝐳𝐚𝐳𝐨𝐯 𝐫𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐈𝐓 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐞“ govori o trenutnoj potrebi za IT kadrovima na tržištu rada. U sklopu konferencije održana su 3 panela: Stanje i potreba IT scene; Neformalno obrazovanje u funkciji razvoja IT karijere; Sinergija IT kompanija i edukativnih centara – projekcija potreba velikih kompanija. Stručnjaci iz IT sektora sagledali su situaciju na tržištu rada i dali kratak uvid, kako rešiti problem sa kadrovima ali su se i složili sa činjenicom da je neformalno obrazovanje podjednako bitno koliko i formalno obrazovanje. Marko je ispred sajta HelloWorld.rs prisutnima poručio da je za početnike u IT sektoru objavljeno samo 10% oglasa i apelovao je da mladima treba dati šansu da se dokažu.

HelloWorld
0
27.10.2022. ·
1 min

Hi, we are CREATEQ!

Hello and welcome to CREATEQ universe! We might have already met in the past. In Serbia we are known as enjoy.ing, in Romania you have probably heard of youngculture, and in Switzerland they call us NSM Engineering. (više)

HelloWorld
0
26.10.2022. ·
4 min

The Importance of Having a Psychologist in the Organization

Our environment is constantly changing. Since the changes happen so often, in most cases, people's reactions to them are automatic and without conscious perception that a change has even happened. Nevertheless, they surely affect our lives and can be private, social, and business in nature. (više)

HelloWorld
0
26.10.2022. ·
1 min

Quantox je Pokrenuo Start-up Akcelerator!

QLab je Rođen! (više)

HelloWorld
0
26.10.2022. ·
5 min

Data & AI sa Brankom Kovačem: Početak Nove Ere

Nastavljamo da jačamo tim i ekspertizu! (više)

HelloWorld
0
26.10.2022. ·
3 min

Zašto smo odlučili da Infostud grupi promenimo ime?

Od 2000. godine, kada smo osnovali Infostud, prošli smo sve faze koje prolaze kompanije u razvoju - fazu opstanka, zatim širenja, a onda je došla faza produbljivanja i samospoznaje o tome ko smo, šta dobro radimo, a šta ne, koliko smo jaki i koji je naš put dalje. (više)

HelloWorld
0
25.10.2022. ·
2 min

Najveća internet kompanija u Srbiji menja ime u Inspira grupa

Internet kompanija Infostud grupa menja svoj naziv zbog jasnoće u poslovanju i daljeg jačanja šest biznisa u svom vlasništvu. Naš najveći biznis za zapošljavanje ostaje pod imenom Infostud. Osim promene krovnog brenda vlasnička struktura ostaje ista. (više)

HelloWorld
4
25.10.2022. ·
2 min

Microsoft donosi Teams, Office, Windows i Xbox u Meta VR 

Činilo se da su Microsoft i Meta prošle godine bili na putanji direktnog sudara. Obe kompanije žestoko su se borile za polsovnu budućnost Metawersea.  (više)

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.