Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

16.06.2022. ·
8 min

Forms and Validation

Forms and validations are playing a big role in any project. We want to prevent invalid data inputs and teach users to enter data that is appropriate for certain fields. (više)

HelloWorld
0
15.06.2022. ·
6 min

Kako networking može da ti pomogne da pronađeš posao u IT industriji

Za mnoge koji su u potrazi za poslom povezivanje sa ljudima može biti stresno i zastrašujuće. Ipak, ovo je jedan od najvažnijih, a možda čak i najbolji način da dođeš do onoga što želiš.   (više)

14.06.2022. ·
1 min

MASTERING IT MARKET IN SERBIA – how did we do IT?

U periodu od 8. do 10. juna, održan je Network Management Forum u Barseloni, a glavna tema bili su najnoviji trendovi u industriji digitalnih rešenja za zapošljavanje i predstavljanje i analiza najuspešnijih primera na globalnom nivou. Konferencija je održana u kampusu globalne centrale kompanije Adevinta u Barseloni, a prisutno je bilo preko 50 C-level menadžera iz celog sveta iz vodećih kompanija u industriji. HelloWorld je imao čast da se na ovoj konferenciji predstavi predavanjem na temu: “Mastering IT Market in Serbia – how did we do IT“, koje je održao Darko Burčul, šef marketinga i PR-a Infostuda, najveće srpske grupacije sajtova za zapošljavanje i ljudske resurse. Poseban osvrt je bio na kampanji „Da ti ništa ne promakne“ kao i servisu altTab. Na konferenciji se, zajedno sa Darkom, pojavila i Jelena Bajčetić, direktorka prodaje. Tema o kojoj je bilo reči naišla je na dobre reakcije prisutnih i ispostavila se kao izuzetno aktuelna na mnogim tržištima. Network je najveća međunarodna mreža najposećenijih sajtova za zapošljavanje, pa se Management Forum pokazao kao dobra prilika za upoznavanje, sticanje kontakata i razmenu iskustava, dok je nakon uspešno održanog predavanja Infostud pozive za buduću razmenu znanja i saradnju dobio od kolega iz različitih zemalja poput Španije, Švedske, Poljske i Albanije.

HelloWorld
0
14.06.2022. ·
4 min

Kako smo snimili naše reklame?

Ovim projektom smo želeli da unesemo promenu na uspavano tržište; želeli smo da sa svima podelimo našu idiličnu kulturu i prikažemo naše timove na realan i autentičan način. Mi smo unikatni, naši timovi menjaju svet i dičimo se inovacijama koje pokreću naš uspeh. (više)

HelloWorld
0
14.06.2022. ·
5 min

Developing our software while developing a new team

The new year must be exciting for you because you are the first team leader of our new team that is currently in the making. Could you tell us more about the vision behind this Project Development team in Belgrade? (više)

HelloWorld
0
14.06.2022. ·
2 min

Sve što treba da znate o žigovima

Intelektualna svojina (Intellectual property) pruža mogućnost pojedincima i grupama da svoje kreativne ideje i inovacije pravno zaštite, razviju svoj brend ili da pravo na korišćenje tih ideja prodaju drugim licima ili pravnim subjektima. U Srbiji su prve asocijacije na reč „IP“ patent, izum, a u kontekstu obavljanja ove delatnosti, Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije. Iako je oblast u svetu itekako razvijena, mali broj ljudi u Srbiji može da, pri samoj pomisli te reči, stekne sliku šta ona zapravo podrazumeva, prevashodno zbog činjenice da korporativno bavljenje ovom oblašću u Srbiji zapravo i ne postoji. (više)

HelloWorld
0
14.06.2022. ·
7 min

Exploratory Testing in Requirement Analysis

When you think about exploratory testing, do you imagine a tester clicking through the app or a tester analyzing requirements? I bet the answer is a tester clicking through the app! (više)

HelloWorld
0
13.06.2022. ·
3 min

Case Study: Migrating Jenz from React Native to Flutter

In this case study, I will give you a short overview of why the decision to transfer the existing React Native app codebase to Flutter was made, how we did it, and our experience doing it. (više)

HelloWorld
0
13.06.2022. ·
2 min

Levi9 eksperti studentima – deseta sezona Code9 radionica završena

Da nije uvek lako doći do kvalitetnih informacija i znanja kada su pitanju oblasti koje vas interesuju, znamo svi, ali možda najviše na svojoj koži osete studenti. Često se desi da dosta teorije u okviru akademskog znanja i nemogućnost fakulteta da uvek isprati sve trendove i aktuelnosti, utiče na zbunjenost mladih kada dođu u situaciju da biraju profesiju, odnosno smer u kom će njihova karijera krenuti. (više)

HelloWorld
0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.