IT Kolumna

IT kolumna je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

Geekstone Heroes Talks u Vršcu

Udruženje Geekstone nastavlja sa organizovanjem besplatnih mini konferencija po Srbiji i poziva sve zainteresovane IT entuzijaste da se pridruže na narednom događaju “Geekstone Heroes Talks”. Sledeći u nizu događaja, zakazan je za 26. maj u Startit centu Vršac(više)

postavljeno: 15.05.2019

Prvi regionalni HelloWorld Final Four

U subotu 18. maja i nedelju 19. maja, odigraće se prvi regionalni HelloWorld Final Four košarkaške IT Lige u saradnji sa IT košarkaškom Ligom iz Banja Luke. (više)

postavljeno: 15.05.2019

Programerski poduhvati bez programiranja

ICT Hub u saradnji sa kompanijama IBM i Ingram Micro, organizuje događaj tokom kog će prisutni imati priliku da saznaju šta se sve može uraditi čak iako nemate izražene Data Science veštine. Interaktivno predavanje će se održati u utorak, 21. maja, sa početkom u 18:30 časova, u beogradskom Playground-u. (više)

postavljeno: 15.05.2019

Girls can code hakaton

U cilju obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama, Met Lab organizuje hakaton pod nazivom "Girls can code". Takmičenje koje traje 24 časa će se održati 25. i 26. maja u prostorijama Metropolitan Univerziteta. (više)

postavljeno: 14.05.2019

AFA Nedelja inovacija - dodela godišnjih nagrada i trendovi u oblasti inovacija

U organizaciji Asocijacije za afirmaciju žena (AFA), održava se druga po redu Nedelja inovacija od 20. do 24. maja u Beogradu.  Ovogodišnja tema konferencije je ‚‚Kako inovacije doprinose razvoju ekonomije i društva”, sa akcentom na pronalaženje ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova i izgradnji društva jednakih mogućnosti. (više)

postavljeno: 14.05.2019

"Uvod u WordPress” i ‚‚Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo - radionice za mlade

U okviru projekta ‚‚Danas mladi, sutra lideri” se, u sedam gradova širom Srbije, održavaju radionice za mlade od 16 do 26 godina. Sledeći grad gde će se održati predavanja je Šabac, u periodu od 17. do 19. maja, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje. (više)

postavljeno: 10.05.2019

Okupljanje AWS User Group zajednice u Novom Sadu

Drugo okupljanje AWS User Group zajednice će se održati u Startit Centru Novi Sad, u utorak 14. maja, sa početkom u 18:00 časova. (više)

postavljeno: 09.05.2019

Konferencija - Digitalna pismenost i transformacija obrazovanja i biznisa

Regionalna konferencija podeljena na celine - o digitalizaciji u obrazovanju i digitalizacija u poslovanju, održaće se u petak, 17. maja, u Šapcu, sa početkom u 10 časova. Konferenciju podržava i finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, sa ciljem edukacije i pozitivnog uticaja na prosvetne radnike i preduzetnike. (više)

postavljeno: 09.05.2019
Uspešno
Neuspešno urađena operacija