Naučite nove veštine iz fotelje
Opšti IT

Naučite nove veštine iz fotelje

Radovan Bibić

09.03.2015. · 2 min

Koliko ste usavršeni za rad na računaru toliko vredite, može glasiti nova izvedba stare poslovice o poznavanju stranih jezika. Oni jesu još uvek važni, ali svaka nova IT veština može vam pomoći u dobijanju novog posla ili napredovanju na postojećem. Ono što je dobro je da ne morate biti upućeni samo na lokalnu ponudu grupnih i pojedinačnih kurseva, već svoja znanja možete unaprediti i na nekom od svetski priznatih online kurseva - i to besplatnih.

 

"Studirajte" na Harvardu

Univerzitet Harvard poseduje online kurs Harvard CS50 Computer Science koji će vas u potpunosti obučiti za rad na računaru. Savladajte iz svog doma programiranje u C programu, HTML, CSS JavaScript i SQL. Kurs je namenjen pojedincima koji žele da usavrše svoje veštine, a osim besplatnog nivoa postoji i plaćeni kurs koji će vam doneti nešto bolja znanja. U svakom slučaju, ako ste zadovoljili određeni nivo znanja dobićete sertifikat Honor Code sa Harvard potpisom.

Upoznajte Linux

Oduvek ste želeli da ovladate Linux sistemom ali niste imali dovoljno novca da priuštite nova znanja? Ta kompanija nudi online kurs kroz koji ćete se više nego dovoljno upoznati sa grafičkim interfejsom Linux-a i komandnim linijama. Dobićete između 40 i 60 sati nastave što je sasvim dovoljno da savladate Linux, uz pristup svim knjigama, materijalima i potom testovima kako biste mogli da proverite naučeno. Čak ćete dobiti i zvaničan sertifikat o poznavanju rada na Linux-u.

Dizajn u malom prstu

Tehnološki institut u Masačusetsu nudi online kurs za dizajnere i developere. Kroz njega ćete imati priliku da utičete nova znanja od ljudi koji dolaze iz celog sveta. Kurs traje šest nedelja sa od četiri do šest sati studiranja sedmično. Za to vreme ćete naučiti dovoljno o savremenim tehnologijama i kako da ih primenite za svoje svakodnevne poslove.

Prodrite u srž mobilnog iskustva

Surfovanje sa mobilnih uređaja zauzima 55 odsto internet saobraćaja i na putu je da u potpunosti zaseni desktop pristup. Zato je važno da dizajneri i developeri razumeju specifičnosti rada na mobilnom pristupu mreži. Building Mobile Experiences je još jedan kurs koji vas uči da razumete ponašanje mobilnih korisnika i da to primenite u dizajniranju. Kurs traje 12 nedelja sa po deset do 12 sati učenja sedmično. Kada ga prođete i potvrdite svoja znanja dobićete besplatan Honor Code sertifikat.

Razmišljajte kroz Google analizu

Sa zalaženjem interneta u svaku poru života, društvenim mrežama, online kupovinom i online marketingom postalo je neophodno da znate kako ceo sistem funkcioniše da biste ga iskoristili u svoju korist. Ako poznajete analiziranje web sajtova možete donositi ispravnije odluke zasnovane na bazama podataka. Google je spoznao tu potrebu i kreirao online kurs Google Analytics koji će vam pomoći da usavršite analitičke sposobnosti i pomoću njih donosite odluke zasnovane čak i na podacima koji su običnim korisnicima nevidljivi.


(4 osobe su glasale, prosečna ocena: 5)
je u novinarstvu skoro deceniju. Tokom studija novinarstva počeo je da radi u listu Danas u beogradskoj rubrici, potom u hronici i sportu, da bi se posle određenog vremena stacionirao u IT sektoru kao novinar-urednik. Prati savremene trendove u ovoj oblasti u nastojanju da uvek bude dobro obavešten i ta saznanja nesebično podeli sa svojim čitaocima. U slobodno vreme prati sport, provodeći dane sa dragim osobama i prijateljima.

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška