04.11.2021. ·
2 min

Netflix sada nudi i igrice

Netflix sada nudi i igrice

Netflix je odlučio da u svoju ponudu uvrsti i igre koje će biti dostupne vlasnicima Android i, uskoro, iOS uređaja.. Netflix je ove nedelje počeo sa isporučivanjem apdejta za vlasnike Android telefona koji im pokazuje koje igre su trenutno dostupne za preuzimanje. 

Na samom početku, gigant za strimovanje sadržaja omogućio je skidanje 5 igrica koje su dostupne svim pretplatnicima. 

Kompanija obećava još naslova – u kojima neće biti reklama i in-app kupovina. U pitanju su dve stvari koje su trenutno prisutne u gotovo svim aplikacijama i igrama, i koje definiitvino kvare uživanje u njihovom korišćenju. Ovo je jasan signal da kompanija ne želi da monetizuje novu ponudu, već da uz pomoć nje zadrži postojeće i privuče nove korisnike. 

Od pet inicijalno dostupnih igara, dve su povezane sa čuvenom Netflix serijom „Stranger Things“: 

  • Stranger Things: 1984 
  • Stranger Things 3: The Game 
  • Card Blast 
  • Teeter Up 
  • Shooting Hoops 

Uprkos tome što sve igre imaju prilično jednostavnu grafiku, Netflix tvrdi da je ceo projekat u ranoj fazi i da u budućnosti možemo da očekujemo igre za „sve tipove igrača“. 

Najbolje od svega, kompanija je u svoju ponudu odlučila da uvrsti i igre koje se mogu igrati ofline kada se jednom skinu. 

„Bilo da želite da se opušteno igrate, ili ste u potrazi za nečim sofisticiranijim, želimo da počnemo da gradimo biblioteku igara koja nudi nešto za svakoga“, izjavio je Mike Verdu, zadužen za igre u Netflixu. 

Verdu je važan igrač Netflixa, zbog prethodnog iskustva u gejming gigantu EA Sports, ali i rada u Facebooku, gde se bavio izmenjenom i virtuelnom realnošću. 

Ovonedeljni apdejt namenjen je samo vlasnicima Android telefona i tableta, ali bi u narednim mesecima isto trebalo da bude omogućeno i za iOS uređaje. 

Ovo bi moglo da se pokaže kao veliki korak za Netflix s obzirom na činjenicu da je Apple u prošlosti odbijao pokušaje drugih kompanija da kreiraju „prodavnica unutar prodavnica“, posebno kada je gejming u pitanju. 

Kada je Microsoft lansirao svoj Game Pass servis 2020. godine, Apple je blokirao pojavljivanje ove aplikacije u svojoj iPhone App prodavnici aplikacija jer je želeo da sve igre budu pojedinačno izložene, a ne unutar dodatne prodavnice. 

Oceni tekst

5
8 glasova
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima