22.03.2024. ·
2 min

Šta sve možemo da očekujemo od Google I/O 2024 konferencije

Šta sve možemo da očekujemo od Google I/O 2024 konferencije

Vreme je da obeležite svoje kalendare jer nam se približava Google I/O konferencija za developere.

Google I/O konferencija zakazana je za 14. maj sa obećanjem da nas očekuju brojne revolucionarne najave i tehnološki pomaci.

I dok sa velikim iščekivanjem očekujemo sve što nam je Google spremio, brojne glasine već sada nam otkrivaju neke od stvari koje bi mogle biti predstavljene.

Google odgovor na AI trku

Celokupna industrija svoju pažnju usmerila je ka veštačkoj inteligenciji, pa tako možemo očekivati i detaljniji uvid u Google-ove poduhvate na ovom polju.

Reflektori će bez sumnje biti upereni ka Gemini četbotu i njegovoj AI funkciji generisanja slika.

Nakon Microsoftove integracije GPT-4 u Bing, Google se nalazi u ozbiljnoj trci naoružanja. I dok su inicijative kao što je „search generative experiences“ videle svetlo dana, mnogi i dalje očekuju konkretnije projekte koji bi Google trebalo da drže ispred konkurencije u AI ratu.

Da li će tehnolški gigant uspeti da se suprotstavi ozbiljnijm ponudama konkurencije? Odgovor ćemo uskoro dobiti.

Android 15

Očekivanja su velika i kada je Googleov mobilnih operativni sistem u pitanju, pa tako mnogi čekaju nova i revolucionarna iskustva koja bi mogla da redefinišu način na koji koristimo telefone.

Od unapređenja ključnih servisa kao što su Google Photos i Gmail, potencijalnog predstavljanja novog Pixel 8a telefona, otkrivanja OS 5, kompanija će pokušati da opčini publiku svojom vizijom za Android.

Proširenje Google ekosistema

Google-ov ekosistem, koji obuhvata Google asistenta, Google Home i brojne druge online servise, trebalo bi da dobije značajna unapređenja.

Velike su šanse da ćemo videti novitete koji čine uređaje pametnijim i međusobno povezanijim, nudeći korisnicima intutivnije i personalizovanije digitalno iskustvo.

Google I/O događaj mogao bi čak i da postavi novi standard za način na koji će tehnologija obogatiti naš život.

Budućnost rada i zabave

Sa sve zastupljenijim radom van kancelarije, digitalna produktivnost i zabava stavljeni su u prvi plan mnogih. Google bi vrlo verovatno mogao da predstavi inovacije koje će ispratiti ovaj trend.

Od novih opcija za kolaboraciju u Workspace-u, do YouTube i Stadia funkcija koje će transformisati zabavu, Google I/O mogao bi da ponudi nešto za svakoga.

Permošćavanje digitalnog jaza

Google je već dugo vremena posvećen misiji da tehnologiju učini dostupnu svima, i svuda. Ove godine bismo mogli da vidimo nove inicijative u vezi sa Googleovim planovima da donese internet visoke brzine u zabačene delove sveta, alate koji će unaprediti obrazovanje i tehnologiju koja će podržati male biznise.

Oceni tekst

0
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima