03.11.2021. ·
1 min

Studiraj u Francuskoj – radi u Srbiji

Studiraj u Francuskoj – radi u Srbiji

U cilju smanjenja odliva mozgova, Francuska i Srbija su uspostavile saradnju na projektu Studiraj u Francuskoj – radi u Srbiji, koji će omogućiti studentima iz Srbije da steknu akademska znanja iz različitih oblasti na unverzitetima u Francuskoj. 

U okviru projekta, 5. novembra, sa početkom u 10h se održava susret na temu “Prilike za zaposlenje u Srbiji u oblasti gejming industrije”. Događaj je namenjen studentima, a održava se u Mama Shalteru. 

Gejming industrija u Srbiji obuhvata oko 100 kompanija, koje su objavile više od 40 igara tokom 2020. godine, a zapošljavaju više od 2100 ljudi. Razvoj ove grane, u Srbiji, kao i u Francuskoj, praćen je problemom: kako ozbediti dovoljan broj kandidata? U toku Digitalnog novembra, koji organizuje Francuski institut, vodeći stručnjaci iz Srbije i Francuske analiziraju ovaj izazov, istražuju načine privlačenja talentovanih inženjera i programera, povećavaju privlačnost ove oblasti za studente. 

Agenda za petak, 5. novembar: 

  • 10.00 Uvodna reč Fatih Akcal, predstavnik Francuske ambasade u Srbiji 
  • 10.10 Okrugli sto: Emanuel Delamar (Plaine Images), Relja Bobić (Udruženje igara Srbije), Jelisaveta Lazarević (Svi za sve), moderiraće Milica Todorović (Ubisoft)
  • 11.00 Q&A
  • 11.30 Networking

Oceni tekst

5
2 glasa
Bojana Ćirić Bojana Ćirić

Smišlja načine da super moći marketinga usmeri ka onima koji traže posao - da pronađu prave oglase za posao i rade na unapređenju svojih veština za traženje posla. Voli da piše, povremeno preteruje i istražuje zašto se ljudi ponašaju baš na određeni način.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga