14.12.2023. ·
1 min

Windows 11 bi uskoro mogao da dobije napredna podešavanja za developere

Windows 11 bi uskoro mogao da dobije napredna podešavanja za developere

Microsoft je proteklih godina predstavio brojne nove opcije za Windows 11, ali to ne znači da i dalje ne razmišlja o novim načinima kako da unapredi svoj operativni sistem.

Čuvena softverska kompanija otkrila je da trenutno radi na „Naprednim Windows Podešavanjima“ koja bi korisnicima pružila veću kontrolu nad operativnim sistemom.

Šta donose nova podešavanja?

Microsoft je na svojoj GitHub stranici prikazao određene slike sa detaljima u vezi sa novim opcijama, a kako kompanija navodi, one neće zameniti postojeća Windows podešavanja, već su dizajnirane kako bi naprednim korisnicima dale veću kontrolu nad načinom na koji Windows operativni sistem radi.

Uz slike, Microsoft je objavio i listu ciljeva koje sa novim panelom želi da postigne:

  • Pružanje veće kontrole nad sistemskim podešavanjma i naprednim korišćenjima Windowsa
  • Pomaganje developerima da otkriju moćna podešavanja koja će im olakšati svakodnevni rad i unaprediti performanse mašine
  • Kreiranje uniformnog UI iskustva za podešavanje novih iskustava na Windows platformi i kreiranje novih funkcija i opcija za prilagođavanje
  • Rad sa developer zajednicom kako bi se identifikovala dodatna podešavanja koja bi bila od koristi
  • Kreiranje podešavanja koja bi lako mogla da se primene na novim i postojećim mašinama

Svi ovi napori tehnološkog giganta iz Redmonda jasno ukazuju na to da želi da nove opcije postanu zaista korisne developerima, pa je samim tim njihovo mišljenje kompaniji veoma bitno u ovoj inicijalnoj fazi.

Ukoliko vam se učini da i vi možete da doprinesete ovoj inicijativi, Microsoft vas ohrabruje da ostavite komentara na GitHub threadu i pomognete u kreiranju novih promena.

Ukoliko novi meni zaista bude implementiran, postoji velika šansa da će stići na Windows 11, pa je samim tim važno napomenuti da bi sada bio pravi trenutak da apgrejdujete svoj sistem na najnoviju verziju.

 

Oceni tekst

3
4 glasa
Uroš Jelić Uroš Jelić

Nekada IT novinar, a sada PR u tehnološkom svetu koji svaki dan gleda da otkrije i nauči nešto novo i to prenese na druge (silom ili milom). Pogotovo kada je potreban savet za kupovinu telefona.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima