Opšti IT

Njuškanje svake pore IT tržišta.
Gnezdo svih potrebnih podataka o tržištu, na jednom mestu.

Koji je najbolji način da uspeš kao programer u Srbiji?

6 min    0

Prenosimo vam intervju Ane Dedović, junior programera u kompaniji Saga, za portal Noizz. Tekst je u potpunosti preuzet sa Noizz-a Posao programera u Srbiji je postao poput zlatnih šansi, čak se na fejsbuku pojavio event „Prekvalifikacija taksista u programere“. Šalu na stranu, ova deficitarna oblast poslovanja kod nas mlade ljude privlači iz brojnih razloga: dobre plate, mogućnost napredovanja, perspektiva… Ali šta je potrebno za uspeh jednog početnika u IT-ju? (više)

16.04.2021.

Zašto (i kako) da budete autentični na intervjuu

6 min    0

Intervju za posao je vaš prvi pravi susret sa poslodavcem. Pored toga što poslodavac vama postavlja pitanja, imate mogućnost da saznate više o kulturi i vrednostima koje se neguju, a to će vam pomoći da procenite da li je to prava kompanija za vas. Izbegavajte da dajete odgovore koje mislite da intervjuer želi da čuje. Budite svoji – a zašto da budete autentični na razgovoru za posao i kako to da postignete pročitajte u nastavku. (više)

16.04.2021.

Frontend VS Backend - šta je za vas?

3 min    0

Ljudi koji nisu iz IT sveta obično se začude kada čuju pojmove poput “developer”, “frontend”, “backend”, “full stack developer” i drugo. Koje su razlike i sličnosti navedenih programera? Nekada se ne može povući jasna granica između ova dva pojma. Oba se tiču različitih aspekta IT industrije. Frontend se često naziva prednjom i vidljivom stranom programiranja, kao nešto što klijent može da vidi i oceni. Backend je serverski deo programa i stoga nevidljiv posetiocima sajta ili softvera. (više)

16.04.2021.

Kako da prepoznate prioritete i planirate u skladu sa njima

5 min    0

Da li se i vama dešava da ste stalno u borbi sa vremenom i nakon obavljenih zadataka ne osećate zadovoljstvo? Moguće je da ste obavljali zadatke na pravi način i da ste bili veoma efikasni u radu, ali niste radili prave stvari tj. niste bili efektivni. (više)

16.04.2021.

ITkonekt Dev Days: prilika da čujete svetske IT eksperte

1 min    0

HelloWorld.rs kao najveća domaća IT zajednica i vodeće mesto za zapošljavanje IT kandidata, nastavlja dugugodišnju uspešnu saradnju sa IT-konektom.  (više)

Trideset godina sage o Sagi

6 min    0

Prenosimo vam intervju Branka Ilića, direktora poslovnog razvoja u kompaniji Saga, za Danas. Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Danas Saga je jedina IT kompanija u Srbiji koja pored kompletne IT infrastrukture i sopstvenog softverskog razvoja veoma hrabro ali i uspešno ulazi u nove tehnologije kao sto su Internet stvari (IoT), veštačka inteligencija (AI), robotizacija aplikacija ali i sama robotika. (više)

16.04.2021.

Svi smo mi u IT-u pomalo programeri, ali to nije jedino IT zanimanje

3 min    0

Prenosimo vam intervju Miodraga Mitrovića, direktora Divizije za tehnološka rešenja u kompaniji Saga, za portal B92. tekst je u potpunosti preuzet sa B92 Kada danas razmišljamo o IT stručnjacima, prvo što nam padne na pamet je programer. U široj javnosti je ovo zanimanje povezano sa primanjima iznad proseka, a u ekonomijama velikog broja zemalja, sa velikom potražnjom i nedostatkom kadrova. (više)

16.04.2021.

Saveti za pisanje CV-a

4 min    0

Statistika kaže da HR menadžeri danas provedu oko 6 sekundi gledajući nečiji CV. Ipak, vaš CV je takođe i vaš prvi kontakt sa poslodavcem i željenom IT kompanijom. (više)

16.04.2021.

Prva  Prethodna 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sledeća  Poslednja
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška