Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.
Mi pratimo trendove, na tebi je da se zavališ u fotelju i čitaš :)

07.07.2022. ·
1 min

Humanitarna IT trka za male heroje u Nišu

Iza nas je uspešna prva trka koju smo organizovali u Nišu! U saradnji sa Atletskim klubom „Radnički 2016“ 17. juna smo organizovali humanitarnu trku za niške IT kompanije, a sav prikupljen novac doniran je Odeljenju za hemato-onkologiju Dečije interne klinike u Nišu. (više)

HelloWorld
0
07.07.2022. ·
1 min

Ko je SYRMIA Walker?

Nije tajna da su naši zaposleni aktivni, ali ovaj put smo nadmašili sebe! U maju nam se u timove ušunjao SYRMIA Walker… (više)

HelloWorld
0
07.07.2022. ·
4 min

Apple ili Microsoft: Kojoj kompaniji je više stalo do developera

U proteklih nekoliko nedelja imali smo priliku da pogledamo konferencije za developere dve najmoćnije kompanije u tehnološkoj industriji.   (više)

06.07.2022. ·
3 min

Core Everscale programeri organizuju Elisium Hackathon u Beogradu

Core razvojni tim koji stoji iza mnogih platformi u ekosistemu Everscale mreže biće domaćin besplatnog hibridnog hakatona u Beogradu. Everscale je napravio ime za sebe kao jedna od vodećih azijskih blockchain mreža zahvaljujući svojoj tehnologiji. Elisium hakaton će se održati od 14. do 17. jula, a učesnici će se takmičiti za nagradni fond od 30.000 dolara a domaćin je Broxus, glavni razvojni tim koji stoji iza mnogih platformi koje čine  Everscale mrežni ekosistem.  (više)

HelloWorld
0
06.07.2022. ·
4 min

Kako je Boki od inženjera zaštite na radu postao softverski inženjer

Naš kolega Bojan Ingu se zvanično priključio početkom aprila ove godine, a ponudu za zaposlenje dobio je nakon dvomesečnog programa prakse iliti Ingternshipa kako interno volimo da ga zovemo. (više)

HelloWorld
0
05.07.2022. ·
6 min

Prekvalifikacija u IT bez adekvatne diplome - Juniori u 40-im

Ko radi, taj i greši, kaže stara narodna. Ali, šta raditi kada shvatite da ste pogrešno odabrali čitav posao, odnosno, samu profesiju? Neko ima sreće, pa još tokom školovanja shvati da izbor koji je načinio baš i nije bio onakav kakvom se nadao, a neko tek posle možda i više od decenije radnog staža skupi hrabrosti da sebi prizna da ga trenutna profesija i posao koji obavlja ne ispunjavaju i da bi želeo da se okuša u nečem novom.   (više)

04.07.2022. ·
10 min

Neočekivani preokret – deo svakodnevice jednog programera

Ukoliko se dovoljno dugo bavite programiranjem, velike su šanse da ste se barem jednom zaputili u rupu bez dna, tragom zecolikog baga koji vam uporno izmiče. I taman kad posegnete, sigurni da je potera gotova, on se ponovo daje u beg. Ovo je jedna takva priča. (više)

HelloWorld
0
04.07.2022. ·
5 min

Level up with Bee IT

Are you ready to step forward in your career and gather the self-confidence needed for a business interview and public appearance? (više)

HelloWorld
0
01.07.2022. ·
3 min

Šta prelazak na univerzalne USB-C punjače u Evropi znači za Apple, a šta za njegove korisnike?

Evropska unija najavila je da će od proizvođača elektronskih uređaja zahtevati da usvoje USB Type-C standard punjenja do jeseni 2024. godine.  (više)

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.